Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
Zana

Odgovor Napisal/-a Zana »

Čilije sem letos sejala 15.2. Dva ste me danes razveselila s popki Smile

Filius blue:

in

Hinkel Hatz:

_________________You never know how strong you are until being strong is the only choice you have.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

pajo je napisal/a:
orhy hvala saj veš za kaj. Čakam mojo ljubo sosedo no skoraj sosedo. Fotka je bila tako lepa, da še kako bodo končni prijatelčki. Metuljc te čakam. Jutri ali v nedeljo šibam po PST-ju tako, da me dopoldne ni doma. Če imaš kaj posebnega se isto priporočam.

Dočakal jo boš v ponedeljek popoldan. Bo OK? Z zelenimi prsti in kaj med njimi, od čilijev...... Wink
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

metuljc je napisal/a:
pajo je napisal/a:
orhy hvala saj veš za kaj. Čakam mojo ljubo sosedo no skoraj sosedo. Fotka je bila tako lepa, da še kako bodo končni prijatelčki. Metuljc te čakam. Jutri ali v nedeljo šibam po PST-ju tako, da me dopoldne ni doma. Če imaš kaj posebnega se isto priporočam.

Dočakal jo boš v ponedeljek popoldan. Bo OK? Z zelenimi prsti in kaj med njimi, od čilijev...... Wink

Bom doma._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
pajo

Metuljc hval za sadike in pametne nasvete. Zelo dobrodošlo. klanjam se
Moje zadevice pa rastejo... počasi.
_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Kaj je čili forum v komi? Wink

Po enem mesecu zopet Wax - Hungarian Hot Wax. Zadnjič sem še malo poškilil na splet, v iskanju kakšnih zgodnjih sort. Nič pametnega nisem našel, razen mojega preverjenega Waksija Wink .
Verjetno je njegova zgodnjost pogojena tudi z temperaturo, ki mu zadošča za rast; se mi zdi, da kar nekaj stopinj manj kot recimo Habaneri.
Nasplošno, tudi med njimi so razlike.

Če mu kaj očitam, so njegovi skromni skovilčki Cool

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

mfranc je napisal/a:

Če mu kaj očitam, so njegovi skromni skovilčki Cool

Bo pa za tvojo ženo, MFranc. Laughing

Čili forum ni v komi, ampak ostali zgleda da še nimamo nič za pokazat. Wink
pajo

Seveda, da nimamo kaj pokazati razen neki smeti. Moruga začela nekaj delati, enako velja za Habanerote, ostalo pa še neki zgleda, da bo. Ko bo kaj za slikati se bomo Very Happy sigurno z veseljem pomatrali za kako sliko._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Ojej, nimam kaj slikati, moji čiliji so v nasprotju s paprikami tako majhni in nikamor ne grejo. Čakajo na poletno vročino...._________________Živeti na podeželju je najlepše!
mfranc

Plamenka je napisal/a:
Bo pa za tvojo ženo, MFranc. Laughing

He, he, res je; sicer žensk na žalost še nisem prevzgojil Laughing , ampak Wax gre tudi na žaru, kot Jalapeno. Predvsem pa ga vlagamo v kis. Za kar pa bom letos probal z Ring of Fire, 70.000 do 80.000 SCU; tudi vložen Wax je bolj družinskega značaja.

Sem se pa letos izrazito fokusiral na Wax čilije, kot edine za zgodnje obiranje; ostali pa tako tako. Večina se jih še skriva v platoju z vrtnimi paprikami, mogoče kakšen celo cveti, nič ne gledam, ko ščipam paprikam prve cvetove.

Nekaj "nedonošenčkov", Hab. Black, Hab. Chocolate Long je še na intenzivni negi, so pa kar začeli "migati" .

Sem se pa kar zaljubil v Pimenta da Neyde, tako lepe, temno vijolične liste ima, da bo dobil prostor v okrasnem vrtu Wink . Pa majčkeno prevzgoje bo deležen, vragec sili samo navzgor in se bom še namučil, da mu naredim lepo krošnjo.
Pa na spletu vidim, da mu tudi lepa, bleščeča barva listov lahko izgine ... hmm, hmm Rolling Eyes Rolling Eyes .

mfranc

Torej, ne samo ukradene, tudi šenkane rastline dobro rastejo Wink

Waksa od Dmdm, v kratkem bosta zrela za obiranje.

Odgovori