Voda
-
- Prispevkov: 2615
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
hej, hej dober večer. deževno je tudi pri meni v I. že dva dneva. danes je bila še ob enih megla kot pri grofu Drakuli.
velik pritlikavi istrski hrast je napaden. gosenic da ti se smili. tista kolona od prejšnjega posta , mesec dni nazaj, je opravila svoje (seveda še in še jih je moglo biti). sedaj so obešene na svilnate niti in komaj čakajo da pristanejo na vrtnice posajene nedaleč stran. a kljub tej nadlogi je lepo. lpvoda
velik pritlikavi istrski hrast je napaden. gosenic da ti se smili. tista kolona od prejšnjega posta , mesec dni nazaj, je opravila svoje (seveda še in še jih je moglo biti). sedaj so obešene na svilnate niti in komaj čakajo da pristanejo na vrtnice posajene nedaleč stran. a kljub tej nadlogi je lepo. lpvoda
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17491
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
voda je napisal/a: |
velik pritlikavi istrski hrast je napaden. gosenic da ti se smili. tista kolona od prejšnjega posta , mesec dni nazaj, je opravila svoje (seveda še in še jih je moglo biti). sedaj so obešene na svilnate niti in komaj čakajo da pristanejo na vrtnice posajene nedaleč stran. a kljub tej nadlogi je lepo. lpvoda |
Voda, pa ti imaš očitno sviloprejke . Naj kar ostanejo na hrastu in pustijo vrtnice pri miru .
- Lpmami
- Prispevkov: 8509
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Menda je nevaren ali vsaj zelo neprijeten tudi, če pride v stik s kožo. Pa dlačice naj bi povzročale težave v dihalih.
Ko smo pred desetletjem ali dvema imeli napad pri nas, tisto sezono otrok iz vrtca niso nič vodili na sprehod ob gozdiču._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ko smo pred desetletjem ali dvema imeli napad pri nas, tisto sezono otrok iz vrtca niso nič vodili na sprehod ob gozdiču._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
- Prispevkov: 2615
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
te gusenice katere visijo s hrasta niso take kot poslikane na tleh. ene so zelene, druge zeloomajhne skoraj črne. vlažno je in to jim odgovarja. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
- Prispevkov: 2615
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
tjesih pozdravljena, lepo da si se oglasila. ne zaradi host ampak zaradi pomisleka, da ni kaj narobe. lepo pomlad ti želim. lpvoda
še nekaj užitnega: kamenica- jo odpreš (mora biti živa), nekaj kapi limoninega soka in pogoltneš sestavino.
Astrea rugosa nekje piše Bolma rugosa- pravimo mu polž Turban (školjka izgleda kot pokrivalo turban). pokrovka oranžno rdeča se uporablja za nakit in če jo najdeš na obali ti prinese srečo (haha). tuda ta mora biti živ. daš v vrelo vodo, ga precediš. izvlečeno sestavino narediš na buzaro belo ali rdečo ali na rižot. ko izvlečeš mišico polža je čisto na koncu cca 1cmje totalno zelena barva. polna morskih alg oz predelane trave in nekaj zelo fine mivke. tako da je to dobro odstraniti. jaz sem jo pojedla (kot da bi se pasla po morskem mahu). za prebavo so dosti težki zato odsvetujem uživanja zvečer.
sveži
po 5min kuhanju v vreli vodi in čiščenju
in še to pedoči ali dagnja na buzaro:
2kg za 3 osebe. med kuho se školjka odpre. tista ki se ne odpre je na silo ne odpiraš.torej jo zavržeš. vse skupaj traja 10-15 min na močnem ognju in pokrito. s prsti primeš školjko poješ vsebino- mišico, z lupino zajameš saft in točaš s kruhom (morska voda, katera je bila v njih, belo vino, peteršil in česen ter drobtine seveda vse na olivnem olju in največji gušt je prav iz lonca v katerem se je kuhalo. hja lupine odlagaš na krožnik. lpvoda
PS: drugič bom o dežju, žuželkah, gosenicah črvih, muhah itditd
še nekaj užitnega: kamenica- jo odpreš (mora biti živa), nekaj kapi limoninega soka in pogoltneš sestavino.
Astrea rugosa nekje piše Bolma rugosa- pravimo mu polž Turban (školjka izgleda kot pokrivalo turban). pokrovka oranžno rdeča se uporablja za nakit in če jo najdeš na obali ti prinese srečo (haha). tuda ta mora biti živ. daš v vrelo vodo, ga precediš. izvlečeno sestavino narediš na buzaro belo ali rdečo ali na rižot. ko izvlečeš mišico polža je čisto na koncu cca 1cmje totalno zelena barva. polna morskih alg oz predelane trave in nekaj zelo fine mivke. tako da je to dobro odstraniti. jaz sem jo pojedla (kot da bi se pasla po morskem mahu). za prebavo so dosti težki zato odsvetujem uživanja zvečer.
sveži
po 5min kuhanju v vreli vodi in čiščenju
in še to pedoči ali dagnja na buzaro:
2kg za 3 osebe. med kuho se školjka odpre. tista ki se ne odpre je na silo ne odpiraš.torej jo zavržeš. vse skupaj traja 10-15 min na močnem ognju in pokrito. s prsti primeš školjko poješ vsebino- mišico, z lupino zajameš saft in točaš s kruhom (morska voda, katera je bila v njih, belo vino, peteršil in česen ter drobtine seveda vse na olivnem olju in največji gušt je prav iz lonca v katerem se je kuhalo. hja lupine odlagaš na krožnik. lpvoda
PS: drugič bom o dežju, žuželkah, gosenicah črvih, muhah itditd