Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprike 2014

Odgovori
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Uporabil bom nekaj podobnega kot folijo - črn kompost. Smile
Bom uporabil, kolikor ga bo na voljo, vsaj 1cm po vrhu zemlje in bo ziher pomagalo - črna barva in mikrobi bodo naredili svoje.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Kaj dodajate v sadilne jamice pri plodovkah? Kakšne priboljške? Eno sezono sem dodajala po žličko sladkorja, ker sem nekje prebrala, da so potem bolj sladki plodovi. Seveda nismo opazili razlike... Cool_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Samo pol lopate hlevskega gnoja.
papa

Odgovor Napisal/-a papa »

Rabim eno hitro pomoč. Prejšnji četrtek sem moral pod hitro v bolnico in zaradi tega ni bilo takšnega nadzora nad sadikami. Vse sadike, ki sem jih preselil v mali rastlinjak na vikend so krasne gajbica paradižnikov in gajbica paprike feferonov in jajčevcev pa je nekaj narobe. Predvsem z paprikami in feferoni. Neka žvalca je tako po dva lista zvila skupaj notri pa je k ena pajčevina. Kaj je to in s čem se tega rešit.
lp papa_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Rdeči pajek morda? Vatasta uš?

Vsekakor je treba to pajčevino po moje najprej ročno odstraniti, potem pa poškropiti s katerim od bio pripravkov za zatiranje teh malih škodljivcev. Mogoče bi pomagal Neem tonik.

Samo ugibam, ker ravno teh škodljivcev k sreči nimam.
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Zelena mala gosenica.? lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
papa

Odgovor Napisal/-a papa »

A bi mogoče lahko uporabil nekaj kaplic biokila zmešanega z vodo in narahlo poškropil. Po moje bi bilo to najhitreje in učinkovito. Vse zavite liste pa sem že odstranil in moram povedat da je bilo tega res malo._________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

zuf je napisal/a:
Uporabil bom nekaj podobnega kot folijo - črn kompost. Smile
Bom uporabil, kolikor ga bo na voljo, vsaj 1cm po vrhu zemlje in bo ziher pomagalo - črna barva in mikrobi bodo naredili svoje.

čemu silit papriko na prosto,raje jo zalij z kakšnim hranilnim pripravkom
pa naj bo v kakšnem zavetju.Znaš imeti celo sezono potem težave.
Paradižnik ni toliko občutljiv kot paprika na mrzla jutra z kombinacijo
hladne zemlje.

Priporočam da počakaš da mine spomladanska jutranja hlad.
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Desna polovica rastlinjaka je namenjena papriki in sladkim feferonom. No nekaj prostora je tudi za solato in za vzgojo njih sadik. Smile Solato, sem ravno danes prepikiral.

_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Letošnje paprike so mi izjemno ratale, čeprav dodatnega ogrevanja skoraj niso videle, dodatne osvetlitve pa sploh ne, marec je bil za predvzgojo letos izjemen, ta trenutek pa ga pri nas deževje že kar malo "krona".
Paprike ne bom dala ven dokler ne bo zemlja res topla, me je lansko zgodnje sajenje in prehitro zastiranje krepko izučilo.

Pa še zadnji spomin na lansko sezono mini raznobarvnih paprik, preden jih pohrustamo in se veselimo novih(hvala Ivčk in Metuljc za semena):

_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Odgovori