Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Žlahtnjenje vrtnic in sejanci

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Jaz bi jo z veseljem, če bi imela šipke. Si jo bom pa jeseni naročila.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Iz enega odraslega grma banksie lutea je samo tu in tam kak šipek. Ko bom nabavljala šipke okoli na koncu leta, se bom spomnila na vaju Melona in Pepa6. Če dobim javim._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona

Cool , hvala.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pa banksie preživijo celinsko klimo?
Uporabniški avatar
Melona

Naj bi imele težave s pravimi zimami, ja. Jaz bom vseeno poskusila, ker so zime čedalje milejše, pa tudi sicer mislim, da z nekaj zaščite v ''otroških'' letih preživi. Morda jo posadim v nekoliko zavetno lego višjih dreves.
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Hvala Poezija.
Uporabniški avatar
Melona

Tegale ne bom komentirala sploh, itak se ve, kdo je tu šef in koga se posluša poklon .

Poezija je napisal/a:
Melona videla boš sproti, da je rastlinjak ali vsaj malo višja greda nujna. Ko enkrat vidiš razliiko, kako norijo vrtnice v rastlinjaku - gredi ne moreš več nazaj.

Polivinil dobi jutri.

Vzklil je pa danes sejanček moje The Fairy, in sicer iz semen, sejanih 15. decembra lani.
Poezija

Laughing Kaj jo nisi mogla malo razširiti? Sejančki kateri bodo vzklili ob stranicah bodo morali biti bolj gledani - se prej izsušijo. Nagib strehe je nujen - ali so količki spredaj višji? Drugače se ti bo v najlonu nabirala voda.

Moj Trier že buta v pleksi steklo in se upogiba. Najmanjši ima 5 popkov. Graham Thomas nastavlja enega. Vse to v gredi. Greda je supeeeer. Samo višina v moji gredi bi morala biti večja in stranice okoli od tu naprej iz pleksi stekla. Samo kako bi potem noter hodila? Confused_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona

Kam le naj jo širim, človek božji, še teh 80 cm sem si komaj izborila, ker spredaj tisti bel kol je Čačanska lepotica, prosim te, najpomembnejša češplja pri nas ta hip Wink . Moj me je s težkim srcem spustil tako blizu nje. V dolžino je je pa dobra dva metra in za silo bo že. Večino naloge bo itak zaprta terasa opravila.

Sem vesela za tvoje popke, samo ne draži me preveč z njimi, ker bom sicer v to gredo centralno kurjavo napeljala Wink . Se tvojih veselim ravno tako, kot bi se svojih. Razen prvega, ko bo, če bo Rolling Eyes .
Poezija

Oh Čačanska lepotica ti ..... tako bo še prej zrastla, saj bo imela stalno družbo (če boš čepela tako kot jaz pri gredi)...Ni čudno da Jimu Sproulu tako hitro zrastejo v rastlinjaku, ko jih ne presaja. Ga bom kopirala v manjši varianti - najprej rastlinjak, potem še kakšen extra hulthemia hibrid. Laughing_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Odgovori