Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Odgovori
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Melona je napisal/a:
Pajo, čez vrtne sem poveznila lonce. Upam, da bo ščitilo. Pri nas sicer napovedujejo 5 stopinj, ampak nikoli ne veš Rolling Eyes .

Položil kopreno. Upam, da bo v redu. Nekateri so že solidno lepi. Vsaj meni._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
sqjam

Odgovor Napisal/-a sqjam »

Postavljen šotorček iz koprene Smile
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Uf te 3 dni pa bo šok terapija.
Včeraj je sonce žgala, že 2 dni piha kot za stavo, meni pa paradižniki nič na misel. Enega je pri tleh zalomilo, a sem ga postavil pokonci, mu dal oporo, najprej je bil že zvednen, nato se je pa kar opomogel. Enemu je pa odtrgalo vrh, je imel še provizoriš palico.
Sonce je dva balkonska in par vrtnih malo ožgalo, listi so ob dveh ponoči še kar zviti, pa so bili balkončkarji že cca mesec na soncu.
K sreči je nehalo pihati, ob 2h je bilo še 5°C in sem šel pokrivat s kopreno, k sreči je nehalo pihati.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Jaz sem kar zadovoljna,da sem dvojno pokrila.
Temperatura kaže namreč 1,5 stopinje.

Upam samo da sem dovolj pokrila._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Pri nas dve stopinji ob petih. Ni kaj, tisti, ki smo pohiteli, smo na taka nihanja lahko računali. Še dobro, da se da pokriti.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

0 naj bi bilo pri nas. Mogoče pa bo koprena pomagala. Tiste,ki jih imam ob palici pa nisem nič pokril._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Mislim, da ne bo hudega, pajo. Je včeraj pošteno pihalo in sadike brez rose niso toliko podvržene pozebi. Jaz sem jih lani nekaj vzgajala zunaj pod pogoji, ko je bilo par ur dnevno zapored v njihovem zavetju nič stopinj (okrog njih pa tudi - 7 °C), pa so paradižniki čisto vsi preživeli. Pobralo je le večino poskusnih paprik in čilijev.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Na pokošeni travi med Spodnjim Logom in Litijo je bilo ob osmih prav lepo videti slano, povsod tam, kamor sončni žarki še niso segli, ker je senco delal smrekov gozd.
No, pri nas doma ni bilo tako mrzlo.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

A veš, da je nisem videla Shocked ? Termometer je sicer kazal 2 stopinji plusa. Ampak ja, ob robu gozda, kamor sonce ''nikoli'' ne pride, je ponavadi prva in zadnja.
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Enega balkonskega je izgleda nekaj napadlo, z izvlečkom preslice sem že 1 x prej šprical in enkrat ob prvi pojavitvi temnih peg. Okuženih je le nekaj pistov.

Kaj je to in kaj storiti?

Pa še slika od sonca zvitih listov, podobni so koprivam.

in potemnjeni listi Indigo Rose, taki so samo vrhnji listi, izgleda, kot od sonca ožgani, ampak verjetno niso, ker izgledajo zdravi
Nazadnje urejal/a Oldi 05 Maj 2014 20:12; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori