Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Plamenka je napisal/a:
Pravkar sem videla reklamo, da v Bauhausu prodajajo sadike naslednjih čilijev: Habanero Chocolate, Habanero Orange, Habanero Red Carribean, Kilian, Damian in Kristian. Zadnjih dveh ne poznam. Je pa priložnost, da si kdo popestri letošnji zbirko, če je šlo pri sejanju kaj narobe.

Cena?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

1,89 evra. Po moje ni pretirana, če želiš imeti kako posebno sorto.
pajo

Plamenka je napisal/a:
1,89 evra. Po moje ni pretirana, če želiš imeti kako posebno sorto.

Ne ni. Bo treba proti BTC-ju._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Plamenka

Pajo, kateri pa tebi sploh še manjka pri tolikem številu sadik? Laughing
pajo

Plamenka je napisal/a:
Pajo, kateri pa tebi sploh še manjka pri tolikem številu sadik? Laughing

Tale me mika. Habanero Red Carribean. Very Happy_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Plamenka

Mene pa Habanero Chocolate, a že teh, ki jih imam, nimam kam dati. Pa drugo leto.
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Lepo pozdravljeni!

Včeraj sem sadike čilijev presadil na njihovo končno destinacijo v 10 l cvetlična korita na oknih. Za zastirko sem tokrat prvič uporabil glinopor (nek uvožen, kupljen v Baumaxu) in vse skupaj dobro zalil. Danes sem na posameznih kroglicah glinoporja opazil bele lise, ki so po okusu rahlo slane. Se je med sušenjem iz njega mogoče začel izločati soliter kot to lahko opazimo na kakšnih starih opekah, ki jih pogosto zamaka? Bo kaj škodilo sadikom, ko bo dež zadevo spral v substrat?

Hvala.
pajo

Plamenka je napisal/a:
Mene pa Habanero Chocolate, a že teh, ki jih imam, nimam kam dati. Pa drugo leto.

Ne mojih ne tvojih nimajo. Twisted Evil Se človek zastonj vozi gor pa dol._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Plamenka

A tako? Confused
Kaj pa v Bauhausu na Rudniku si tudi bil?
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Spiridon, če si ga kupil na vrtnem oddelku, naj bi bil "valjda" neoporečen? Najbolje, če vprašaš kar prodajalke.
Sam nimam hudo veliko izkušenj, kar sem opazil z leti je, da ga izdelujejo iz različnih glin; bolj rdečkastih ali pa bolj oker/rumenih.
Če bi bil soliter, pa je skoraj dobrodošel kot dušikovo gnojilo:

Je pa velika možnost, da ga letos zopet uporabim kot prekrivni sloj ravno pri čilijih v loncih. Pa še kje.
Vse zastirke imajo pluse in minuse.

LP_________________mfranc
Odgovori