Ivčk - preljubi vrt

Odgovori
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Žižola, za lovorikovec naj te ne bo strah, bo kar ostal, kjer je, saj dela lepo senco, ki se čez dan seli čez cel vrt in preprečuje pregrevanje zemlje. Sploh pa ga gledam že petnajsto leto, ga imam zelo rada Very Happy_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Sem se tudi jaz spraševala, če bo tisti veliki grm ostal. Me veseli, da bo, sploh pa, ker je lovorikovec. Spoznala sem ga šele letos in mi je izredno všeč._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Ivčk, čudovito je in ne dvomim da bo tekom leta vedno lepše. Vsake toliko spremljam slike tvojega vrta in si delam lušte, da bo moj tudi enkrat takšen.

Sem se spraševala kateri zelenjavi so namenjeni koli na tvojih gredicah. Paradižniku? Koliko so oddaljeni med sabo?
Hvala za odgovor.
Ivčk

Hvala obema.
Tiana, vsekakor so koli (vseh 3Cool namenjeni samo paradižnikom, razdalja med njimi je med 40 in 50cm. Priporočena razdalja je sicer nekaj večja, ampak jaz jih kar na ozko držim, ko jih redno obtrgujem in privezujem, zato jih pa na manjšo površino spravim več.
Tako je na mojem vrtu vse skupaj kar 100 kolov za paradižnike, torej je na mojem vrtu vsako leto tudi toliko sort Very Happy_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Ivčk, super za tole informacijo. Bom lahko še kakšen kol za paradižnike dodatno postavila na svoj vrt. Lani sem jih tudi jaz kar konkretno obtrgovala, nisem pa upala bolj na gosto jih sadit.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Zelo lepo je nastalo in prav veselim se že pogleda na tole tvoje kraljestvo nekoliko kasneje, ko ga bo prekrivalo bujno zelenje.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Torej, če redno obtrgujem izključno z enim glavnim vrhom, jih lahko sadim bolj gosto?
Kaj pa če sadim po dva skupaj?
Naj ti lepo rase!
Ivčk

Sanjarka, hvala, tudi jaz komaj čakam, da bo vse bolj zeleno!
No, saj počasi že zeleni, ven že gledajo grahki pa nizki fižolčki, ta vikend se jim pridružijo tudi paradižniki in morda koruze pa bodo vse grede že skoraj polne Very Happy

Zuf, uganil si.
Glej, jaz sadim po dve sadiki na en kol (na vsako stran kola po eno), razdalja med koli pa je 40cm, torej so paradižniki med seboj le na nekaj več kot 30cm, pa se mi v sezoni ne dotikajo med seboj.
Jim pa seveda puščam le en vrh. Če bi imela le eno sadiko, bi ji pustila tudi do tri vrhove, odvisno od sorte in velikosti plodov..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Hvala!
Pa še en detajl me zanima, poleg zalistnikov, jim še kaj drugega obtrguješ?
Spodnje liste pod prvimi plodovi najbrž ziher, ostale liste pustiš?
Ivčk

Po potrebi odstranim ali prikrajšam tudi kak list, če je prevelika gužva, od tal pa mora biti prvi list oddaljen najmanj 30cm, kar dosežem s postopnim obtrgavanjem. Vsekakor proti boleznim pomaga tudi zastirka pod paradižniki, kar pa pri tebi ne bo problem Wink_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”