Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ajda

crtj-admin
Site Admin

Ajda

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
brane

Odgovor Napisal/-a brane »

Iščem semena autohtone sorte Ajde, ekološka netrenirana, vsega skupaj 0,5 kg. (Kalia nima, Semenarna LJ nima, Bazilika nima, Amarant nima ..... )

Ali kdo ve (morda ima), kje bi se dalo dobiti ali kupiti omenjena semena?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Vsa ajda je pri nas udomačena, ni avtohtone. Najbrž misliš kakšno domačo sorto, reci mo sorto Darja. Poišči na kakšni strani ekokmetij, recimo tukaj.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Ne vem kakšne certifikate ima forumaš Kalček, ampak mi jemo njegovo (pravzaprav jo meljemo in potem presejemo, ker je nezluščena).

Tudi kali zelo dobro.
brane

Odgovor Napisal/-a brane »

aladin je napisal/a:
Ne vem kakšne certifikate ima forumaš Kalček, ampak mi jemo njegovo (pravzaprav jo meljemo in potem presejemo, ker je nezluščena).

Tudi kali zelo dobro.

Hvala za info ..
Sem Kalčka pocukal za rokav .... ;-)

Če ima še kdo še kakno informacijo, je predalnik še vedno odprt ...
Nauta

Odgovor Napisal/-a Nauta »

Ajda Darja se dobi na ekološki kmetiji Ceglar na Verdu pri Vrhniki, tel. št. in ostali podatki so na spletu, imajo gospodinjska pakiranja po 5 dkg
L.P. Nauta
Odgovori