Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Žlahtnjenje vrtnic in sejanci

Moderator: Melona

Odgovori
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

čestitke Poezija. res je lepa- lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Poezija,
tudi z moje strani iskrene čestitke. Verjetno je prijeten občutek, ko se čaka, kaj bo nastalo - še lepši pa, ko se zgodi ,, čudež,, narave. Lepo..
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Hvala vsem za čestitke, verjela sem vanjo še preden se je odprla._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Poezija

Garden-ja žal da ti danes ni zneslo, da se zaustaviš pri meni. Ker je bila moja želja da ti pokažem sejanec velika - in to kako je še bolj spremenil barve ti ga serviram tukaj. Ko se boš po vseh obveznostih danes malo sprostila, črpaj energijo iz tvojega vrta in naših rožnikov. Upam pa da tudi iz tehle slikic. Smile
Morala sem znižati zaslonko za svetlobo in to kar krepko, da sem se približala dejanskim barvam. Tiste rumene črtice v listih so še ostale, namesto rumene sredice pa je sedaj bela.

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Jaz se ga kar ne morem nagledat! Poezija, to je tako čudovit uspeh, da moraš biti še čisto omamljena!
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

very happy Krasna je, še posebej zato, ker je tvoja...._________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Zdajle sem z enega računalnika, kjer sem popravljala NPZ-je, na drugem na katerega sem se prišla malo sprostit in prva stvar je bila ravno ta, da pogledam tvoj sejanček. Res mi je žal za danes ampak res ni šlo drugače. Če boš kaj prosta za vikend pa se lahko zmeniva za kako urico, dve.

Res ti je uspelo dobiti marmoriran cvet, ki si si ga tako želela, čestitam. Boš kaj pisala Hansu?
Tale indigo modrina je edinstvena._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Vsa čast!!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Poezija

Melona, res sem zadovoljna, saj sem si želela nekaj takega.
Mimogrede v rožnikih si pisala, da se prašniki ne razpočijo. Sedaj pravzaprav ni še pravi čas za žlahtnenje - zaradi vremena.Razen pri enih vrtnicah vseeno rata. Jaz še sploh nisem začela. Par cvetov sem oskubila, pa potem je šlo mimo, ali dež, vlaga ali kaj drugega. Rogin mi je lani govoril da je začel šele junija. Mislim, da ima en križan sejanček. Fimbriata baje ni primerna za žlahtnenje. Eden jo je nekam poslal in rekel da ne žlahtni več z njo, ker ne dela šipke...Preuči če ima potomce.
In še nekaj glede prenašanja genov črt naprej. To sem se naučila šele letos. Ferdinand Pichard je bil začetna vrtnica iz katere so razvijali črte. Vsi potomci njega v določenem procentu, enkrat tako, drugič drugače tudi dobijo črte. Jim Sproul pravi da se zdi da so črte celo dominantne pri takih vrtnicah. Province Panache tudi prenaša, pa Fourth of July tudi. Na mojo žalost pa sem letos prebrala, da sporti (črtasti) ne prenašajo črt! Ko sem žlahtnila Pestrajo Fantazijo torej ne morem pričakovati črt. Tudi sejanec Astrid G.V.Hardenberg x Zagreb900 (črtast sport roza Eiffel Tower) mi ni mogel dati črt. Vrtnica je roza. Upam da kdaj le pride do kakšne izjeme pri teh pravilih.

1vrtnica hvala tudi tebi, še lepše mi je, ko se mi odzivate.

Garden-ja hvala.
V soboto bi mi odgovarjalo, če se da dopoldan ali enkrat kasno popoldan. Ne vem sicer če bo vrtnica obdržala cvetne liste do takrat a vseeno rada bi malo poklepetala s tabo. Ja, Hansu sem poslala, kot mi je rekel, da mu moram, če bo kaj s čimer bom zadovoljna. Čakam odgovor.

Bobolino hvala za take besede._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Nazadnje urejal/a Poezija 16 Maj 2014 08:13; skupaj popravljeno 1 krat
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Eno vprašanje, mi kdo pove, kdo je ta Hans? Smile

Čitam, berem, gledam, kdaj pozabim čeljust dat nazaj gor, pridne in pridni ste! Smile
Odgovori