Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Nikjer nisem opazil ničesar. Twisted Evil Banda pokvarjena._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Hmmm, stric google te sorte ne prepozna Rolling Eyes ; najde to besedo v stavčni zvezi, npr. v receptu s čilijem in en konkreten kos (Chunk) mesa.

Seveda pa tudi google ne ve vsega Cool .

LP_________________mfranc
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

dmdm je napisal/a:
prvih 14 dni pod 2x 150W varčna žarnica 6000k, potem pa cca. 1m HM 400W

LPD

Je bila uporaba 2 x 150W varčne žarnice načrtna, ali zgolj nuja, ker MH 400W še ni bila na voljo?

LP
dmdm

Odgovor Napisal/-a dmdm »

u bistvu tako kot si napisal, samo bom dobro prakso obdržal, do pikiranja 250W potem pa 400W.

LPD
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

mfranc je napisal/a:
Hmmm, stric google te sorte ne prepozna Rolling Eyes ; najde to besedo v stavčni zvezi, npr. v receptu s čilijem in en konkreten kos (Chunk) mesa.

Seveda pa tudi google ne ve vsega Cool .

LP

Ja tut jaz sem pogugla sorto in nisem najdu ničesar. Lahk da je to pogovorna beseda za sorto pravo ime sorte je pa drugačno._________________LP seba993
Spiridon

dmdm je napisal/a:
u bistvu tako kot si napisal, samo bom dobro prakso obdržal, do pikiranja 250W potem pa 400W.

LPD

Seveda, zakaj pa ne, če se je praksa izkazala kot dobra oz., če je dala željene rezultate! up

Danes je prispela 250/400W dušilka, tako da je tudi moja lučkarija kompletirana, jutri pa bom šel še v nabavo materiala za izdelavo ozke mizice, da bom lahko v kratkih zimskih dneh na njej ob oknu sončil in "obseval" svoje male flančke...

Razmišljam, da bi poleg 250W tudi sam nabavil 400W MH žarnico, vendar mi jo nekateri gojitelji odsvetujejo češ, da je "prebrutalna" za mlade čilije. Bom še videl. Zaenkrat ostajam pri zbiranju mnenj in izkušenj drugih...
Glede na to, da bom ponovno sejal komaj naslednjega januarja, je časa za razmislek več kot dovolj. Sicer se pa navedeno žarnico tako ali tako da kupiti kadarkoli, ker je dostava hitra - v roku dveh do treh dni... Cool
seba993

Citiram:
seba, jim boš kaj čopnil vrhove?
recimo takole: http://www.youtube.com/watch?v=8I1BtTNIIcY

da bi zraslo recimo tole: http://www.youtube.com/watch?v=0Bm93RBvMfc

če boste poskušali zgornje prijeme, ne pozabite na tale recept: http://gilcarandang.com/recipes/herbagrow/
s katerim naredite boost hrano za rastline iz istih rastlin. Škoda bi bilo ne izkoristiti njihovih aktivnih bio hranil.

Tole je en forumuvec pokazal na enem drugem forumu pa me zanima kaj pravite na to?_________________LP seba993
Spiridon

Ni šans, da naredim kaj takega! Cool

Sicer je lepo za pogledat, in mogoče se komu zazdi tudi zelo enostavno, ampak, da se pride do rezultatov, kot jih prikazujeta filmčka, je potrebno še vse kaj drugega kot zgolj rezanje rastline, ki je tik pred cvetenjem in formiranjem plodov. Rolling Eyes
sqjam

Odgovor Napisal/-a sqjam »

Za vašo informacijo;

Dorset Naga čili na drugem posnetku ni bil čisto nič obrezan. kar vam vrtnarka v nekem videu iz serije tudi izrecno poudari.

Poudari pa pomen VELIKIH loncev z dobro zemljo. Njihov rekordni čili je bil v loncu z volumnom preko 100 litrov.
seba993

Ja to sem tudi sam ugotovil. Jas razmišlam da bom probal na 4rih sadikah in bom videk kako bo.

Pa tist video je bil samo za primer._________________LP seba993
Odgovori