Battagelli - ponudba pridelkov
-
- Prispevkov: 309
- Pridružen: Sr Jun 26, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 740
- Pridružen: Če Mar 13, 2014 1:00 am
- Kraj: Štajerska
f0r3st727 je napisal/a: |
Aha. So vsaj recimo brez kemije vzgojene? To vem, da mi ekoloski certifikat zagotavlja. |
http://www.kmetzav-mb.si/JABLANA%20EKO%202013.pdf
-
- Prispevkov: 582
- Pridružen: Sr Mar 26, 2014 1:00 am
Pepe je napisal/a: | ||
http://www.kmetzav-mb.si/JABLANA%20EKO%202013.pdf |
Kaj je sedaj to? Ok, baker in žveplo še ok, kaj pa ostala? Ne vem sicer pri kateri kontrolni hiši je tale kmet ...
Ko sem bral brošuro, kaj se sme uporabljati v ekološkem kmetijstvu in kaj ne, so bili točno 3 navedeni pripravki, vsi na naravni osnovi in dragi kot hudič. Brošura kon-cert - a.
-
- Prispevkov: 309
- Pridružen: Sr Jun 26, 2013 2:00 am
Dokler sem še bil v integrirani kontroli,sem lahko z bakrom škropil največ dvakrat.Ekološki so lahko neomejeno.Podobno je bilo z žveplom.
Baker pa ni tako nedolžen,ko enkrat pride v telo iz njega ne gre več.
Ko sem hotel porovo zavrtalko poškropiti z takrat dovoljenim pripravkom Laser kateri je bil v ekološki dovoljen,ga v intgrirani nisem smel uporabljati.
Na vprašanje kako to,so mi odgovorili,da pač ni registriran v integrirani
Takih neumnosti je bilo kar nekaj.V naslednjih letih sem spoznal,da je to le posel,in vsi se samo prilagajajo danim razmeram.Zato sem izstopil tudi iz integriranega._________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Baker pa ni tako nedolžen,ko enkrat pride v telo iz njega ne gre več.
Ko sem hotel porovo zavrtalko poškropiti z takrat dovoljenim pripravkom Laser kateri je bil v ekološki dovoljen,ga v intgrirani nisem smel uporabljati.
Na vprašanje kako to,so mi odgovorili,da pač ni registriran v integrirani
Takih neumnosti je bilo kar nekaj.V naslednjih letih sem spoznal,da je to le posel,in vsi se samo prilagajajo danim razmeram.Zato sem izstopil tudi iz integriranega._________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
-
- Prispevkov: 740
- Pridružen: Če Mar 13, 2014 1:00 am
- Kraj: Štajerska
battagelli je napisal/a: |
V naslednjih letih sem spoznal,da je to le posel,in vsi se samo prilagajajo danim razmeram.Zato sem izstopil tudi iz integriranega. |
Potrošniki, ki veliko dajo nato, se ne zavedajo, da EKO v Italiji ne pomeni enako kot EKO v Sloveniji. Certifikat je podobno kot izobrazba delavca. Kljub diplomi niti pod razno ne veš, kaj bo firmi prinesel. Je treba gledati še kaj drugega. Pravi rezultat dobiš, če delavca spremljaš pri delu in vidiš, kako je uspešen. Prav tako bi bil pravi način, da kmetijski proizvod analiziraš in poveš, kako je primeren za uživanje. Ampak to je zaenkrat predrago, zato se igramo papirnate vojne. Denar se pa le obrača in inštitucije imajo neko delo.
Želim uspešno prodajo. Sem predaleč, da bi me zanimalo. Razen tega večino tega poberem že na svojem posestvu.
-
- Prispevkov: 4662
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
forest727 je napisal/a: | ||||
Kaj je sedaj to? Ok, baker in žveplo še ok, kaj pa ostala? Ne vem sicer pri kateri kontrolni hiši je tale kmet ... |
Melona je napisal/a: |
Tole je pa tudi mene presenetilo, sem živela v prepričanju, da eko pridelava ne gre dlje od bakra, pa še to le v skrajni sili . |
In kje ste videli v tem škropilnem programu tako hude "strupe"? .
LP_________________mfranc
- Melona
- Prispevkov: 4556
- Pridružen: Pe Mar 28, 2014 1:00 am
- Kraj: Litija
O hudih strupih ni nihče govoril, sama sem bila res nevedna, ker še za žveplo nisem vedela. Si pogledal pogostost škropljenja? Da se v eko in integrirani pridelavi lahko kar naprej poliva z bakrom ali žveplom ali podobnim, se meni res ne zdi normalno. Tudi baker ni tako zelo nedolžen. Pa saj po teh priporočilih z linka lahko kar skoraj vsak teden škropijo z njim !