Moj mali svet

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Moj mali svet

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Čas je, da kot "stara" in res stara članica tudi jaz kaj rečem..

"Siva pot vodi me..." v MOJ MALI SVET

Moj vrt je pričel nastajati pred davnimi leti.
Kmalu potem, ko sva z možem po osmih letih življenja v baraki pričela graditi hišo, sem pričela načrtovati. Spomnim se, kako sem se lotila velikega kupa zemlje, ki je ostal ob izkopu. Podnevi nisem imela časa. Ko so vsi spali, sem si na visoko "rajco" obesila žarnico in pričela r razvozom zemlje. S samokolnico seveda. Na tistem koščku, ki sem ga tako pridobila, sem posadila črni bor, brezo in forzitijo. Bila je prav lepa kombinacija: temne iglice bora, bela breza z nežnim zelenilom in sončno rumeni grm forzitije. potem sem dodala še brin, ki edini še vztraja tam. Kot jaz kljubuje mrzlim zimam, vetrovom in žgočemu soncu ("stati inu obstati" Laughing Laughing )
Človek se z leti spreminja, tudi njegovo gledanje na svet in občutek za lepo. Vse bolj me vleče k naravi, k posnemanju njene lepote.
Že iz otroštva se spomnim, kako sem si doma, po skritih kotičkih kmetije ustvarjala svoj svet. Sadila sem šmarnice iz selske "goše", kjer smo spomladi grabili steljo za živino, poleti je na travnikih zacvetelo desetine prelepih rož. Še zdaj vem, da smo eni lepi rožici rekli "kukavca", a je do danes povsem izginila s tistih travnikov. Zdaj vem, da je res bila kukavica (navadna), ki je takrat še rasla pri nas.Da ne naštevam predolgo, le vrtnico bi še omenila: v "vrtecu" (izraz za vrt, kot ponekod gartlc), je na gredi ob hiši rastla prečudovita, dišeča gartroža, kot smo ji rekli. To je moj prvi, zgodnji spomin na vrtnice, na njen omamni vonj. Danes je ni več, staro hišo je nadomestila nova, niso mi dali možnosti, da rešim vsaj vrtnico.
Vseeno jo imam, našla sem jo ob zapuščeni hiši v eni vasi.
Da me preveč ne zanesejo spomini, le še nekaj besed:
otroci so odrasli, razbremenili moja ramena težkega dela in končno imam čas za moje malo veselje.
Na mojem vrtu pred hišo (zadaj je gospodarski del kmetije, ki jo zdaj vodi sin), rastejo vrtnice, trajnice, tu je skalnjak, zeliščni vrt, mlaka. Zelenjavo gojim v rastlinjaku in na majhni njivici v bližini. Naj omenim še psa Črta in psičko Lajo, oba čistokrvna mešanca Laughing Laughing , pa še krdelo mačk, to je na kratko MOJ MALI SVET. (ja, redim še piščance za Perutnino, ampak ti pridejo in grejo...)
V nadaljevanju bom predstavila posamezne predele, če se niste že zdaj naveličali. O vsakem v ustrezni temi.
Lep pozdrav!_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Nazadnje urejal/a stara postaja 22 Feb 2016 22:06; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Stara postaja, tole se tako bere in je tako zastavljeno, da težko čakam nadaljevanje.
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Čudovito si se tole predstavila dobra stara postaja Very Happy . objem Komaj čakam nadaljevanja._________________
Slika
stara postaja

Hvala Melona in Orhy, mi prav pride lepa beseda..._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Z takšnimi opisi,kot je vaš,je ta forum,zaklad in učilnica za vse nas,ki smo začetniki.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jaz tudi Very Happy Very Happy . Pa slike seveda.
stara postaja

O, Robert, ti pa že nisi začetnik. Občudujem tvojo pridnost in čudovite rože, predvsem lilije so me očarale.
Čebelica, hvala! Laughing_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

stara postaja, si se končno opogumila! Sem čakala, katera bo prej, ko sva bili obe taki zamudnici!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Spoštovana gospa Stara postaja
Solze tečejo kot dež. Daleč nazaj ste me popeljali s svojim pisanjem.
Kako lepo ste vse to napisali. Želim vam še veliko veselja z vsem kar počnete in vas prav lepo pozdravljam_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”