Muha
-
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
- Lpmami
- Kontakt:
Plavice smo otroci nabirali za šopke. Res so lepe, a zdaj je praktično po njivah ne vidim več. V spominu imam žitna polja z modrimi in rdečimi (makovimi) cvetovi. Mak se malo vrača v žito, plavice pa ne opazim._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
-
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
stara postaja je napisal/a: |
Si plavico (pri nas ji pravimo modriž), sejala? lp |
Nikoli. Nekako se je par leta nazaj ena pojavila na meji med trato in brežino in od takrat se vsake toliko časa znova prikaže - doslej vedno le po ena - druge najbrž poplevem . Sem pa videla na našem koncu tudi sejane, večbarvne, ampak meni je modra veliko bolj pri srcu.
Še dogodek od danes zjutraj. Zadaj za planiko sem zapičila v zemljo pollitrsko plastenko za počasno zalivanje. Grem danes doliti vodo in vidim, da teče skozi, kot bi jo zlivala v lijak . Potegnem ven plastenko in ... pod njo globoka luknja . Krt si je spet naredil pot do "pipice" . To isto je počenjal lani pri eni drugi rastlini, ki sem jo hodila zalivat. Pa sem naumila: eno steklenico bom zapičila v zemljo ob grmu japonske kutine, jo pridno polnila, pa naj se hodi tja napajat . Saj mu ne morem zamerit, žejen je, ko je pa taka vročina .Nazadnje urejal/a muha 11 Jun 2014 09:58; skupaj popravljeno 1 krat
- Lpmami
- Kontakt:
metuljc je napisal/a: |
V Prekmurju sem pred nekja leti videla veliko niiv )in obrobkov njiv) s plavicami, letos opazujem eno njivo pri Senožetih, med Dolskim in Litijo. |
Očitno gorenjski kmetje bolj "skrbijo" za svoje njive _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova