Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Zelena solata - Lactuca sativa
Testiram še "homeopatsko home made" varianto. Tagete sem izgleda obvarovala z njo, ali je slučajno, ali res deluje, bom videla na gredi na novo posejanega radiča in korenja.
Polže (predvčerajšnjim 74 komadov) namočiti za en dan v vodo, to brozgo malo razredčiti z vodo in z vso pacarijo vred zaliti okrog ogroženega vrta. Ne verjamem, da vas bo kaj dosti preizkušalo to metodo . Ampak, če deluje, se izplača. Se pravi: ne po vrtu, le okrog njega.
Polže (predvčerajšnjim 74 komadov) namočiti za en dan v vodo, to brozgo malo razredčiti z vodo in z vso pacarijo vred zaliti okrog ogroženega vrta. Ne verjamem, da vas bo kaj dosti preizkušalo to metodo . Ampak, če deluje, se izplača. Se pravi: ne po vrtu, le okrog njega.
muha je napisal/a: |
Testiram še "homeopatsko home made" varianto. Tagete sem izgleda obvarovala z njo, ali je slučajno, ali res deluje, bom videla na gredi na novo posejanega radiča in korenja. Polže (predvčerajšnjim 74 komadov) namočiti za en dan v vodo, to brozgo malo razredčiti z vodo in z vso pacarijo vred zaliti okrog ogroženega vrta. Ne verjamem, da vas bo kaj dosti preizkušalo to metodo . Ampak, če deluje, se izplača. Se pravi: ne po vrtu, le okrog njega. |
to sem nekje bral da naj bi se pri razpadanju polžev razvile nematode ki delujejo proti polžem a ve kdo kaj o tem?
Zuf to omenja TUKAJLE. Moja varianta je enostavnejša. Koliko manj nematod je v moji polivki nimam pojma. Domnevam, da mogoče še več, saj sem namesto omenjanih 20 nabrala predvčerajšnjim nekaj čez 140 komadov, danes pa spet 100. Na eni gredici, ob kateri sem pred slabim mesecem polila to pacarijo, sem danes našla prve polže, pri tagetesu jih še ni. Če ne polži, se je bodo gotovo ogibali ljudje zaradi vonja po mrhovini .
Pri meni sta ledenka in gentilina zbezljali že zdavnaj. Razmišljam, da ju sploh ne bi več sejala. Sedaj me rešujejo Canasta, solata rezivka in celoletna endivija. Zadaj je še hrastov list.
Še vedno pa čakam, da bo zacvetela tista, od katere sem kupila sadike. Noče in noče. Obrašča se, listi so sicer majhni a uporabni, o cvetu pa ne duha ne sluha, čeprav je bila najstarejša po stažu iz letošnjega sejanja. Sorte žal ne vem - ena od tistih pač, dostopnih le profijem.
Še vedno pa čakam, da bo zacvetela tista, od katere sem kupila sadike. Noče in noče. Obrašča se, listi so sicer majhni a uporabni, o cvetu pa ne duha ne sluha, čeprav je bila najstarejša po stažu iz letošnjega sejanja. Sorte žal ne vem - ena od tistih pač, dostopnih le profijem.
mfranc je napisal/a: |
Letos spomladi smo stradali solato po lastni krivdi; če jo ne seješ ali posadiš, je pač ni . Sedaj je skoraj vsa pobegnila v cvet, in Ledenka in Gentile . Z ženo jo konzumirava, da nama že poganja iz ušes . Vidim, da se je to zgodilo samo pri nas LP |
Ni! Druga runda gre že v cvet. Na žalost._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Evo, jih jutri nabavim par kosov za probo .
V bistvu krize ne bo; prihaja (tu je ) sezona paradižnika, paprike, kumar.
V bistvu se na žalost ne poglobim v solate, ker smo bolj radičojedci. Izgleda, da imamo tako sladko življenje, da ga je potrebno zagreniti z radičem .
Letos nisem prišel dosti do tržnice za nabavo radiča Indigo, samo en mali nasad ga je, za spremembo in dopolnitev.
LP_________________mfranc
V bistvu krize ne bo; prihaja (tu je ) sezona paradižnika, paprike, kumar.
V bistvu se na žalost ne poglobim v solate, ker smo bolj radičojedci. Izgleda, da imamo tako sladko življenje, da ga je potrebno zagreniti z radičem .
Letos nisem prišel dosti do tržnice za nabavo radiča Indigo, samo en mali nasad ga je, za spremembo in dopolnitev.
LP_________________mfranc