Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Sem in tja se to zgodi tudi pri meni, razloga pa ne vem. Vročina ob nepravem času mogoče, ali suša? Lahko da spodaj pod blazino poteka rov podzemnih glodalcev ?
A-A, ne bi ti vedel odgovoriti kaj konkretno drugačnega kot je muhin komentar. Morebiti je kot sorta izredno občutljiv na plesni, ki jo imaš slučajno ravno v tem času, vsako leto nekje v bližini prisotno kot vir okužbe. Sicer pa, kakšne barve je zelenje ko se pripravlja cveteti in nato, ko se popki tako posuše? Je lepe sivomodrozelene barve, morda kaj bledi, rumeni? Če bi se pojavljalo kaj takšnega, bi bil lahko vzrok pri koreninah (gnitje). Lahko je tudi sama rastlina "rahitična" in ni nujno vzrok v t.i. sortni občutljivosti. Tudi kasneje, kako raste, si ga že kaj delila?
@A A - poskušaj ga razdeliti in presaditi na dve različni mesti ter jih različno oskrbuj z vodo ali gnojili. Kot vem ima večina negeljnov raje suho okolje._________________Ko si prepričan koliko da veš, hitro spoznaš kako malo je to.
Hvala, muha, juglans. Bolj sumim nenehen dež pred tole zadnjo vročino, saj se je že takrat začelo, zelenje je lepo sivomodrozelene barve in se razrašča še lepše, kot ostali. Nisem ga še delila. Vse imam v betonskih škarpnikih, takih zadaj odprtih in v breg. In na nobenem drugem ni tudi na enem popku kaj podobnega. Imam se mi zdi 3 do 4 razlčine. Ta naj bi bil bel z rdečim obročem v sredi.
Rak, bom upoštevala tudi tvoj nasvet, saj se je že zelo razrasel. Ga lahko razdelim že kar sedaj ali čakam na jesen?
Zdravo, v službi sem zadolžena za skrb rož med drugimi. Dve leti nazaj je šefe nabavil ene 20 korit gorenjskih nageljev. Prvo leto so bili čudoviti, redno smo gnojili in zalivali. Prezimili so v temi v kleti in niso bili več tako lepi kot prejšnjo sezono. Ok, poleti smo isto skrbeli zanje in so si opomogli. Ampak do sedaj je bilo pa katastrofalno. Od 20 korit (40 odraslih rastlin) jih je ostalo morda 8. Prezimili so zunaj, 3/4 pod streho. vsi so rjavi, vse posušeno samo vršički na koncih so zeleni.
Kaj je za narest, da se obrastejo?_________________Dies diem docet