Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Sušenje vs. Zmrzovanje čili plodov
-
- Site Admin
Sušenje vs. Zmrzovanje čili plodov
(Prenos iz arhiva)
Kakšne info, izkušnje imate na temo ali je bolje sušiti čili ali dati v zmrzovalno skrinjo?
Kje se manj izgubi na vrednosti čili ploda?
Kateri način je potem bolj uporaben v kulinariki?
Kateri je vaš najbolj pogost način shranjevanja plodov čez zimo?
Osebno mislim da se pri sušenju precej izgubi na plodu, prednost je da lahko melješ, lažje semena pobereš (tudi kasneje)...
Zmrznjene plodove po drugi strani ne moreš dati (vsaj se mi zdi) v oljčno olje. Suhi so mi bolj primerni...
Komentar?
Kje se manj izgubi na vrednosti čili ploda?
Kateri način je potem bolj uporaben v kulinariki?
Kateri je vaš najbolj pogost način shranjevanja plodov čez zimo?
Osebno mislim da se pri sušenju precej izgubi na plodu, prednost je da lahko melješ, lažje semena pobereš (tudi kasneje)...
Zmrznjene plodove po drugi strani ne moreš dati (vsaj se mi zdi) v oljčno olje. Suhi so mi bolj primerni...
Komentar?
To bi še mene zanimalo ... .
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d4/Capsicum_annuum_chipotle_dried.jpg/800px-Capsicum_annuum_chipotle_dried.jpg
LP_________________mfranc
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d4/Capsicum_annuum_chipotle_dried.jpg/800px-Capsicum_annuum_chipotle_dried.jpg
LP_________________mfranc