Ivčk - preljubi vrt

Odgovori
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Ivčk je napisal/a:
,... na drugo nizka vigna, Wink

A nizka dolga vigna tudi obstaja? Kako visoko pa zraste in kako dolge stroke ima?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Oh, draga moja muha, stanje kar nekako 'haja' in bom lahko normalno gibanje vzpostavila šele naslednjo rastno sezono Laughing
Bom pa manj mobilna do konca septembra Wink_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Very Happy palec gor Very Happy
Ivčk

Lpmami, to ni DOLGA vigna, je NIZKA vigna, seveda se razlikuje tako v rasti kot v dolžini strokov. Nizka vigna je namreč grmičasta (30-50cm), do 20cm dolgi stroki pa rastejo kot rotor helikopterja na vrhu rastline, kjer jih zlahka opazimo. Uporabljamo jo kot stročji fižol, lahko pa uporabimo tudi zrele fižolčke kot nadomestek navadnega fižola...

Sorodniki dolge vigne so tudi znani Mungo in Adzuki fižolčki, ki so znani predvsem kot vir semen za delanje kalčkov. Letos jih bom prvič gojila._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Hm, tale nizka vigna me pa zanima. Misliš, da boš kasneje imela kaj semen za oddat?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Ivčk bravo za vrtiček in bravo za gibanje. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Ivčk

lpmami, če mi bo le uspevala, bom imela semena za oddat, vsekakor...
Voda, hvala! Very Happy_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Ivčk

No, nizka vigna mi je ravno skalila, tale vlažna zemlja ji zelo paše, saj so semena pokukala ven v dveh dneh. Žal je ni še kaj za videti, bom jo pa poslikala takoj, ko bo kaj za pokazat.

Vrt pa je že lepo poln, nekaj pridelkov smo že pospravili, drugo sejem in sadim sproti. Tale sistem z daljšimi gredami in sajenjem v vrste se mi zaenkrat zelo obnese. Ko smo pospravili vrsto kolerabice, je tja šla vigna, v vrsto s komarčkom, ki jih imam samo še par, bodo šle sadike solate, ki bodo počasi nadomestile ta velike, ki so že pri koncu...

Pozno junijski gartlc:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Nazadnje urejal/a Ivčk 27 Jun 2014 12:00; skupaj popravljeno 1 krat
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Very Happy uaauuu, lepo zgleda, Cool Kaj takega meni nebi uspelo. Saj je treba najprej naredit načrt, potem še načrt zasaditve. Rolling Eyes Sem bolj na trenutek narejena, neurejena bi se reklo, pustim naravi da malo odloča kako in kaj. Jaz pa se odločam glede na prostor in možnosti saditve v tistem trenutku. Wink Zato mi je lepo pogledat tak urejen vrtiček. Lepo ti gre!
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

ivčk, to je čudoviti primer dobre organiziranosti in je zelo lepo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”