Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Tobak

Odgovori
abudabi

Odgovor Napisal/-a abudabi »

lpmami je napisal/a:

Me prav zanima, če si bodo rastline na vrtu še lahko opomogle.

Na zgornji sliki verjetno. Izgleda samo, kot da ima premalo hrane. Na spodnji sliki pa je rastlina bolna, vsaj izgleda tako.

Letošnjo sezono se vsi pritožujejo, kako tobak ne raste najbolje. Tudi pri meni je tako, vendar imam nekje kotiček, kjer zelo lepo uspeva. Večinoma so zdravi in tudi dovolj veliki. Takole izgleda zdrava rastlina:

_________________Maks
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Takole pa izgleda mogočna rastlina pri prijateljici:

Res občudovanja vredna!

Moja balkonska tudi ni slaba, čeprav zgornje ne dosega po velikosti.

_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Zdaj je zacvetel:

Cvetje v vazi zdaj krasi mizico v dnevni._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Pri meni enako kot z paradižnikom. Dež je naredil svoje._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Kako pa tobak preživlja letošnje mokro poletje pri drugih?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Sem zelo pozno sadil, vendar odganja 100/h. (imam pa posajenega v hribih - 1000m....)_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Jaz sem ponovno sadila julija na vrt. Sadike sem dobila od gojiteljice, ki ji tobak zelo lepo uspeva. Meni je kar izginil, preden sem dobro opazila. Preostale sadikice v lončku, na vrtu, so pospravili polži._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
JR Design

Odgovor Napisal/-a JR Design »

Pri meni tobak kar dobro raste in sem že dvakrat obral spodnje liste. Najbolje raste Burley in ima največje liste, Virginija je tudi v redu samo se mi zdi, da kasneje zori. Prilepa pa imam samo dve rastlini, ker sem ga sadil na del njive, ki ima slabšo zemljo in so ostali čisto majčkeni._________________Narava je vsemogočna!
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Spomladi sem v dar dobila semena 'no name' tobaka in jih posejala. Kalila so odlično, tako da sem sadike razdelila med znance. Eno sadiko sem junija posadila v vrt in super raste. Sedaj je visoka sigurno že 2 m in ravno včeraj sem videla nastavke za cvet.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Optimist je napisal/a:
Sem zelo pozno sadil, vendar odganja 100/h. (imam pa posajenega v hribih - 1000m....)

_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Odgovori