Voda

Odgovori
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Voda, božanski travnik. V dobrem pomenu ti ga zavidam in zato te sprašujem, si katere od teh cvetlic sama zasejala? Se mi zdi, da so nekatere "priseljenke",ampak skupaj izpade resnično lepo, skoraj mistično (ob večerih s kresničkami, ko si lahko človek pričara pravljico dobrih vil in ostalih bajeslovnih bitij)
Kdaj ga pokosite? Bi te skoraj fehtal za kakšno seme. Embarassed

Če se spomniš lanskih jesenskih šopkov zelišč, ki si mi jih poslala. Sem posejal nekaj malega semena in sedaj le še pričakujem cvetje. So pa rastline zaradi bolj deževnega vremena skromnih vonjav ali skoraj brez njih. Bomo videli kaj se izkaže.

Imam eno rastlino, ki sem jo prinesel iz cresa. Je prezimila in sedaj cveti roza. Je zelo podobna našemu slaku, le da ima sive liste, ki so zelo narezanega listnega roba. Rast je plazeča po tleh, malenkost se tudi ovija na oporo. Bom poslikal. Zanima me ime.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Čudovito voda. Te spreminjajoče podobe, ki te vsak dan znova očarajo.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

ehehehh, sedaj vas bom razočarala, ker sem ta del travnika sama ustvarila.

namreč pri nas, kosimo prvič maja in drugič junija. potem "rastejo" majhne rjave prekljice namesto trave. na tem delu njive katero ne obdelujemo se je beli rman zasejal in ga je bilo izredno veliko (mislim da se mu tako reče). edina trdoživa rastlina, katera na travniku preživi celo poletje. torej nič kaj zanimivega, pravzaprav dolgočasno.

zato smo en del tega travnika marca najprej pokosili, prefrezali, malo pobrali izpuljene korenine in nato sem vrgla semena, tako, da niso bila posejana povsod enakomerno. v Hoferju sem 2 leti nazaj kupila v šatuljah bela in šekasta semena poljskih cvetlic (nemška), a jih nisem imela kam posejati. in letos so mi prišla prav. sejala sem tako: malo iz bele šatulje cvetlice tukaj malo tam. enako sem počela s semeni iz barvaste. kosili ga nismo do sedaj nič in mislim, da pred jesenjo ali zgodaj na pomlad tudi ne bomo. po zakonih narave (če ne bo preveč mravelj) se bo sam zasejeval in vzdrževal.

juglans kar vedela sem, da si boš zaželel semen. nekaj semen bom pobrala in nekaj ti jih bom dala iz "travniških" šatuljic. ti kar pošlji sliko rastline s Cresa a jaz sem ti slaba adresa za prepoznavanje. lpvoda

PS: kresničke. bilo bi čudovito, a žal kresničke tukaj samo plazijo nič ne letajo._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

voda je napisal/a:

PS: kresničke. bilo bi čudovito, a žal kresničke tukaj samo plazijo nič ne letajo.

Tole pa najbrž ne drži. Samičke so na tleh, samci letajo.
voda

Metuljc, nikoli nikjer nisem opazila letečih kresničk. te ki se sprehajajo po vogalih ali skrivajo v luknjah in pod kamnom s fenjerom v ta zadnji je povsod. drugače izgledajo kot črvi in niso nič kaj lepi. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
voda

najprej vsem mokar poljubček, namreč nekaj malega je deževalo in sem izredno vesela tistih nekal cibur katere so še ostale na podrtem drevesu (druge sem pravočasno pobrala in usokovila pobirajoč sedeč na pručki) je ta 15min naliv stresel na tla. dozorel je prvi slasten paradižnik, tako bolj za delikates do fig sploh ne pridem ker jih trančirajo vse mogoče žuželke itd danes sem pobrala suhe cvetove črnike v katerih je seme, ker jih drugače obljubljenim ne bi mogla podarit saj so zadevo napadli (prvič videla letos te zverke) rjave trikotne smrdljive (ala smrdljivi martin) trdoskorjaste, ne leteče, na glavo padajoče žuželke ali pojedo tudi semena ne vem, lahko da se ta skozi luknjo sesujejo na tla. oplajajo se ritensko. lpvoda
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Muca lepotička, naši dve sta tudi tako pisani! Vedno me razveseliš s temi utrinki!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Sem na hitro pogledal in mislil, da imaš polno posodo paradižnikov! Smile No, saj bo kmalu tako... Lepo bodi in hvala za prisrčno sliko muce, pričara nasmeh.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Krasen travnik, to je pravljica v živo. Prebirati pravljice otrokom in gledati prekrasne slikanice ali še lepše, popeljati otroke brez telefonov na tak travnik... In da ga obiščejo še metulji... Prekrasno!

P.s. Imaš pa res nenavadne žuželke pri tebi - krasne slike._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
voda

Poezija verjetno so tudi pri tebi , a dokler jih ne spremljaš od blizu so nekako neopazne, nevidne jih ne zaznaš.

ali mogoče kdo ve čigava je pred nekaj meseci odvržena ta prelepa oblekica?

prej cvetoči del vrta sedaj izgleda tako, a meni je vseeno lep. por za seme in letos pred nekaj dnevi posajen. ostala zelenjava. in Črnjooo, katerega učim "mjavkat" (mislim, da je ženskica-bila je popolnoma divja), a se počasi prilagajamo ena drugi (jaz sem postala bolj divja). lpvoda

Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”