Zelje - Brassica oleracea L.

Odgovori
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Zaenkrat imamo tako, kjer se sproži vzmet in miško udari/stisne, pa se bojim, da bi bili žrtve ptički. Imamo gnezdeč par enih lepih ptičkov in vrabcev, kosi so tudi radi na vrtu - vseh teh ne bi rada niti pomotoma lovila. Zaenkrat sem luknje zamašila s hrenovim listjem, kar tako, mogoče jim pa ne paše...
Pa še to: miši ovčja volna stoprocentno ne odganja, tale visoka greda je dokaz.
Če ne bo mir, res kupim mišelovko z odprtino zgoraj.
Ali pa nastavim ročno žago, na en konec sir, na drugega salamco. Miška pride do srede žage, tap tap tap, pogleda levo - sirček, pogleda desno - salamca, levo - sirček, desno - salamca, sirček - salamca, sirček - salamca, glavca preč Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

lpmami je napisal/a:

Ali pa nastavim ročno žago, na en konec sir, na drugega salamco. Miška pride do srede žage, tap tap tap, pogleda levo - sirček, pogleda desno - salamca, levo - sirček, desno - salamca, sirček - salamca, sirček - salamca, glavca preč Wink

bhuahahaha bhuahahaha bhuahahaha_________________Živeti na podeželju je najlepše!
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

No, navijam za miško z njeno visoko hiško, lpmami pa po mišelovko, da od šestih glav zelja se nahrani..... ;
torej, voluhar ni tako štorast, da kar vse po spisku požre. Je izbirčen, sprva si pripravi teren (rove), razišče "ponudbo" in na koncu preudarno izbere. Je pa resnica, da pri meni še nikoli ni pojedel zelja. Če že, potem morda pozimi (pri meni listni ohrovt, brstični)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

lpmami, verjetno še imajo v Merkurju ali tudi kje drugje tiste poceni male zelene mišelovke, ki se ob dotiku poklopijo. Vanje se ptiči gotovo ne bodo ujeli, ulovijo le miši in rdeči polži. Onih žičnatih z luknjo na vrhu ne maram - je potem odločitev o eliminaciji preveč težka, spustit jo je pa tudi neumno Rolling Eyes .
Uporabniški avatar
Lpmami
Kontakt:

muha je napisal/a:
Onih žičnatih z luknjo na vrhu ne maram - je potem odločitev o eliminaciji preveč težka, spustit jo je pa tudi neumno Rolling Eyes .

Zato je pa nimam...
Ampak če sprožilna ni nevarna ptičem, bo pa nevarna mišim._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ja, lpmami, moje bogate izkušnje (in pofogovori v trgovinah) pravijo, da daj dodatno vabo, kak košček salame čisto v kot, da se mora potruditi, ker s tiste ploščice mimogrede pobere vabo. Superat msilim, da se reče pastem, po 2 sta skupaj pakirani obiučajno, ampak mislim, da ne vedno.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kontakt:

Visoka greda kljub nekaj mišim prav lepo uspeva.

Še posebej vesela sem zgodnjega zelja, ki ga doslej nisem gojila. Takale je glava, odrezana z visoke grede v sredini spredaj:

Na tehtnici je potegnila 85 dag.

Glava je bila zelo trda, gosta - in predvsem zdrava:

Meni je bila na krožniku zelo okusna, tudi dvojčka sta jo lepo okušala, jutri pa vidimo, kakšna bo prebava.

Mogoče je videti, kot da se baham s to zeljno glavo Confused Mene samo tako veseli, da ves moj trud in "gartlčevski" ukrepi obrodijo tako lepe, zdrave in okusne sadove Laughing_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

lpmami naj zgleda kakor hoče, videti je pa čudovite na prvi gredi tisto zelje, da ne govorim o tisti prerezani. lani smo konec junija jedli svoje zelje. Letos sem sejala ogulinsko zelje, ki je bolj za jesen. 10 sadik pa sem kupila zgodnjega in se je začel šele zvijati v take male žogice. Pa tako ga imam rada. Dušenega, v solati, v enolončn ici. Ko sem gledala tvoje zelje sem pomislila, da so se morda zmotili in mi dali pozno zelje v vrtnariji. Nič se ne ve, v glavnem zeljnih glav še nimam, imam samo svojo, pa še ta je bolj tako tako. Laughing Laughing
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Lpmami
Kontakt:

Lepa Kata, imaš ZS._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kako ste zadovoljni z letošnjo letino zelja?

Včeraj sem bila pri bratu, ena žalost vse skupaj. Poleg tega, da se je vseskozi boril z gosenicami, so bile glave letos tako rahle, da so med liste prišli še polžki (tisti mali, sivi) in da je mera polna, dobra četrtina glav gre v cvet. Dobila sem par na videz lepih, ko sem jih pričela rezat za solato, sem mislila, da imam brstični ohrovt, saj je skoraj izpod vsake podpazduhe rastla nova glavica - zametek za cvet Confused Rolling Eyes . Seme je imel enako, kot lani, ko je iz njega zrastlo spodobno zelje.
Odgovori