Dober dan prijatelji

Odgovori
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Citiram:
Tokratne bodo vietnamske, z veliko karija in še malček kurkume za mojo hčero, ki živi v Ljubljani in mora zaradi zdravja bolj kot ne paziti pri prehrani.

S. Ana. Upam, da ne posegam pretirano na zasebno, saj me zanima kaj več o hčerinih težavah. Predvsem, če sta kurkuma in kari kot predmet pozornosti za zdravje in ne gurmanskih razlogov. Hvala v naprej in lep dan.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Prav nobenih skrivnosti Smile

Nič posebnega. Kurkuma zato, ker ima mnogo zdravilnih učinkov in zato, ker ona pri svoji lastni kuhi bolj uporablja curry (kjer je tudi kurkuma). Tako pač ustvarjam nekakšno ravnovesje. Gre tudi za njej specifičen okus (ki to prebavlja). Vsebnost B6 vitamina v kurkumi je dokaj visoka in ugodno vpliva na krvno sestavo. Sploh še, če se ti občasno pojavlja povišan holesterol.

Ni nič strašno bolana. Le vse kar se jo loti, se je loti mnogo prezgodaj. Vsako leto kaj novega. Npr: pri 12ih izredno močna kalcinacija obeh ramenskih sklepov, zaradi česar se je morala odpovedati statusu aktivne športnice (pred tem nekaj let močna migrena, epileptični napadi), pri 13ih oslovski kašelj? (že iztrebljen), pri 14ih ishias, pri 15ih zdrs vretenc, pri 16ih von willebrandova ...... letos bo dopolnila 27 let in je na pomlad dobila vensko trombozo. Izredno močno. Praktično preko noči, čemur je v veliki meri botroval kar nekajkrat zvit gleženj. Najhuje od vsega je (zanjo), da mora 24 dnevno nosit kompresijske nogavice (preko obeh celotnih nog).
Drugače pa .... najbolj aktivno bitje v naši bajti. Kot študentka dela dva šihta in še ob priložnostih razne občasne traparije. Zadnje leto in pol zelo pazimo prehrano oz. jo je končno začela paziti tudi sama. Težko je reči, da se zadeve spreminjajo na boljše ali slabše. Ona se počuti bolje. Glede na napredovanje vedno nečesa novega in novega vsako leto, je (navkljub letošnji venski trombozi) že nekaj časa bolje. "Stopila" je kakih 8 kilogramov, strogo se sama drži (končno) proč od slabih oglikovih hidratov, proč od sladkorja.Tako že dolgo zgolj občasno poje kak krompir, kos kruha, testenine (kar so zelo zelo slabi OH -prepolni sladkorja, ki bremeni trebušno slinavko in še najmanj si želimo prezgodnjo odpoved delovanja le te)..... Pije ingver v vodi, zaupa mojim zvarkom, praktično uporablja tisto, kar sama pripravi in pozna izvor sestavin. Včasih popije kozarec rdečega vina (blagodejno vpliva nekje in mora vzeti v zakup, da ji udari ven na koži, ker je skregana s histaminom). V skrajni sili mora pač poseči po uradni medicini (ne vem kako bi kar preko noči šlo brez injeciranja heparina).
Skratka .... kurkuma je pri nas na jedilniku vsak teden. Ga ni riža brez kurkume ali bučk. Ko sem to začela uporabljati na "bolj široko"(poleg še drugih stvari) so se tudi njene vsakoletne težave nehale stopnjevati. Nisem ZAPETA v svojih prepričanjih in ne prisegam na nekaj, kar mi nekdo prišepne. Težko je reči, a jaz mislim, da tudi kurkuma v njenem življenju igra veliko vlogo. Kot mlajša je ni potrebovala, z leti pa (pri njej se očitno štejejo malo drugače) je zgolj samo blagodejna saj se tudi njen želodec, jetra, žolčnik ne obnašajo njenim letom primerno.

Tako na grobo. Smrklja je trenutno na morju. Za celih tri dni ali podaljšan vikend. Kar je njen edini letošnji dopust.
Uporabniški avatar
Peter
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

Sanjarka Ana
Pozdravljena, včeraj zvečer sem bral članek na spodnjem linku. Ko sem prebral o težavah tvoje hčerke sem ga komaj našel v zgodovini brskanja. Mogoče vam kaj pomaga. Sam nimam z magnezijevim kloridom nobenih izkušenj. Posredujem samo link.

http://www.lahmedikal.si/magnezijev_klorid

Če se smatra za reklamo prosim moderatorje, da vsebino zbrišejo.
L.p.
Peter
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Sem vedel, da moram vprašati. Pa ne zaradi tebe in hčere, pač pa zaradi sebe, da ne bi še kdaj negodoval ob enkrat letnem glavobolu.

Hvala in vse spoštovanje do tvojega optimizma in entuziazma. Si zgled.

Pozdrav in srečno ter zdravo kar se da. Smile
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Dober dan - no končno smo le dočakali še en malo bolj živahen dan !_________________
Slika
Uporabniški avatar
orhy

Bo dež, ne bo dež... da premislim victory_________________
Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Bo - in to samo v tekočem stanju Wink Smile .
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Pa ne še danes, ko naši ta mladi pospravljajo slamo za svojo slamnjačo Confused_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
orhy

Ojla prijatelji jaz, jaz! DOBER DAN !

Ali ste vedeli, da je v dobri družbi tudi zdajle - v tem času kavica zeeelo dobra.
Jaz sem mislila, da je dobra samo zjutraj Wink

Lep dan še naprej vam želim ! pozdrav_________________
Nazadnje urejal/a orhy 09 Jan 2019 11:30; skupaj popravljeno 1 krat
Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mmm, kako je pasala! Orhy, hvala Very Happy .
Odgovori

Vrni se na “Čvek”