Citiram: |
Če se spomniš lanskih jesenskih šopkov zelišč, ki si mi jih poslala. Sem posejal nekaj malega semena in sedaj le še pričakujem cvetje. So pa rastline zaradi bolj deževnega vremena skromnih vonjav ali skoraj brez njih. Bomo videli kaj se izkaže. |
Nekaj malega je pričelo cvetenje, vonjave prav tako.
(se oproščam za nadlegovanje z rokami, fotkič drugače nekako ni in ni želel narediti jasne slike. Svetloba, ali kdo bi vedel kaj.)
Citiram: |
Imam eno rastlino, ki sem jo prinesel iz cresa. Je prezimila in sedaj cveti roza. Je zelo podobna našemu slaku, le da ima sive liste, ki so zelo narezanega listnega roba. Rast je plazeča po tleh, malenkost se tudi ovija na oporo. Bom poslikal. Zanima me ime. |
Največ sem jo opazil na obcestnih bankinah. Ima globoke korenine, podobno kakor naš slak. Sreča, da imam s seboj vedno kakšno "orodje".
Spomladi, ko je pričelo zeleneti, so bili prvi listi povsem zeleni in z nenarezanim listnim robom. Na prvi pogled, kot, da ne gre za enako rastlino. Cvetje hitro odcveti, zlasti ob dežju.
Tvoje "rmanevje" iz jesenskega semena. Sem sicer pričakoval več sivine na zelenju, a bo tudi tako uredu.