| venus je napisal/a: | 
| Zdaj jih bo pa spet zeblo in bo zopet velik šok za njih. Letos jim vreme ni naklonjeno. | 
V Mariboru? Zanimiva trditev. Kako ste prišli do nje?
Moje rastline se nad vremenom ne pritožujejo. Popolnoma jim odgovarja takšno kot je, zato z rastjo dnevno vedno bolj napredujejo.
Pravzaprav lahko ugotavljam, da je trenutno stanje čisto v skladu z mojimi željami in pričakovanji

Etna:

Jalapeño Samira:

Vocher chilli:

Habanero:

Bishop´s crown:

Če ne bo kakšne uničujoče toče, bolezni ali škodljive mrgolazni, bom z letino več kot zadovoljen

LP
 ), da pa se čilija, ki je izrazito navpične rasti zelo težko drži pri tleh. Sem že obupal in je Pimenta trenutno pri 1,2 m neto, z mnogimi poganjki. Počasi moram razčistiti, kako ga zaustaviti; tudi zato mu puščam spodaj stranske poganjke, da se rastna energija preseli v nižje poganjke. Je pa zanimivo, zelo pozno in zelo malo je naredil teh poganjkov.
 ), da pa se čilija, ki je izrazito navpične rasti zelo težko drži pri tleh. Sem že obupal in je Pimenta trenutno pri 1,2 m neto, z mnogimi poganjki. Počasi moram razčistiti, kako ga zaustaviti; tudi zato mu puščam spodaj stranske poganjke, da se rastna energija preseli v nižje poganjke. Je pa zanimivo, zelo pozno in zelo malo je naredil teh poganjkov. .
 .
 Je pa res odvisno od sorte. Čilijev z drobnimi plodovi: Tabasco, Filius,...po moje ni potrebno redčiti, vsaj kako je zaenkrat videti na mojih. Pimenta tudi pri meni hiti navzgor in najbrž ne bo imel veliko plodov. Letos je na preizkušnji, drugo leto mu bom morala ščipati vrhove. Habanero je bil lani lepo grmičast, letos je tudi in nič ne odpada, tako da ga zaenkrat puščam pri miru. Jamaican red gre tudi bolj navzgor in nima veliko plodov, Scarlet Lantern Peru je nizek, čeprav je v rastlinjaku, pričakovala sem, da bo višji...
  Je pa res odvisno od sorte. Čilijev z drobnimi plodovi: Tabasco, Filius,...po moje ni potrebno redčiti, vsaj kako je zaenkrat videti na mojih. Pimenta tudi pri meni hiti navzgor in najbrž ne bo imel veliko plodov. Letos je na preizkušnji, drugo leto mu bom morala ščipati vrhove. Habanero je bil lani lepo grmičast, letos je tudi in nič ne odpada, tako da ga zaenkrat puščam pri miru. Jamaican red gre tudi bolj navzgor in nima veliko plodov, Scarlet Lantern Peru je nizek, čeprav je v rastlinjaku, pričakovala sem, da bo višji...

.
 .