Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Figa, smokva - Ficus carica
Pretekli teden sem šel k znancu z merilnimi pripomočki, saj je moje Črne petrovke (prvi rod) pospravila perjad.Preostale vrste sem uspel obvarovati z mrežami.Zaradi lažjega FOT sem potegnil merilo v omesenje fige. Prava velikost čez FI 80 mm. So bile nekatere v vrhovih dreves katere so se bližale tudi št 90-fi.
Pri sočasnem konzumiranju fig: KAMBERI, ČRNA PETROVKA , RJAVI MATALON in BELA PETROVKA bi dal največ točk ravno prvi navedeni.Torej KAMBERI.
lp. Vinkoz
FOT- ČRNA PETROVKA- Bonka
FOT-KAMBERI. Ma kakšna slast.
BELA PETROVKA.
RJAVI MATALON.
Pri sočasnem konzumiranju fig: KAMBERI, ČRNA PETROVKA , RJAVI MATALON in BELA PETROVKA bi dal največ točk ravno prvi navedeni.Torej KAMBERI.
lp. Vinkoz
FOT- ČRNA PETROVKA- Bonka
FOT-KAMBERI. Ma kakšna slast.
BELA PETROVKA.
RJAVI MATALON.
Čao čao.
Vinko bo čas, da kupiš večje pomično merilo. Ni kaj lepe so a še raje kot gledal bi jih degustiral. Veš kako je pri nas na štajerskem pač gre vse bolj počasi in vseeno nimamo časa za potepanje penzija človeka dobesedno prikuje v neko območje ki ni vedno po želji apetita velikih oči. Pa vseeno vsem vsega najboljšega. Ivan._________________Veselo na delo !Nazadnje urejal/a ivipiči 08 Jul 2014 12:07; skupaj popravljeno 2 krat
Vinko bo čas, da kupiš večje pomično merilo. Ni kaj lepe so a še raje kot gledal bi jih degustiral. Veš kako je pri nas na štajerskem pač gre vse bolj počasi in vseeno nimamo časa za potepanje penzija človeka dobesedno prikuje v neko območje ki ni vedno po želji apetita velikih oči. Pa vseeno vsem vsega najboljšega. Ivan._________________Veselo na delo !Nazadnje urejal/a ivipiči 08 Jul 2014 12:07; skupaj popravljeno 2 krat
mfranc je napisal/a: |
VinkoZ, si to pofotkal pred prevozom na tržišče? , sem bil v Kaliji na Dolenjski cesti in je pred vhodom simpatična punca prodajala Zeleni matalon in Črno petrovko. Sem se takoj spomnil na tebe . LP |
M-Franc.
Lepo,da ločiš fige, upam da ni to tudi del mojih prispevkov v tvojem FIGOVEM izobraževanju. Da ni imela prodajalka napisa ob figah.Čemu si se bolj posvetil?(simpatična punca)
Ivipiči- :
Eni so v penziji, eni pa še delamo, tak je sistem.
Resno:
Preteklo leto je bila pri nas zrelost Z. Matalona okrog 7.7., letos pa štirinajst dni prej.Sicer je nenormalno število nastavkov za drugi rod, zanimivo pa je ,da je bil v preteklem letu prav drugi rod neužiten.Kaprifikacija?
No, vsakodnevno deževje ni v prid figam, saj počijo, nato mušice,zakisanje. E, ne bom prilimal fot od včeraj , od ene vrste kapitalnih (Prvi rod), kot pravi "muha", potem bo suha brada. Slina izgine.
lp. Vinkoz :