Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

ROŽNIK SREČNIKOV

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ma, Novalis je tako lepa, da ni čudno, da si si izbrala ime Wink !
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Komaj čakam, da bo moja Ghislaine tako velika!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Drage poznavalke vrtnic, imam vprašanje.
Kje bi kupila Snežniško vrtnico, Westzeit in pa Innocencio.
Hvala vam za odgovor
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Lepa Kata, imaš ZS, da ne nasmetiva preveč Novalisinega rožnika Wink .
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Melona,
Novalis je lepe sivkine barve, ima bolj pokončno rast, moja je morda posajena malo preveč v senci. Mislim, da bi bila na bolj sončni in zračni legi še lepša.
Bobolino,
Ghislaine mi je zrastla v dveh sezonah, tako da nič ne skrbi... bo,bo
bobolino

Kje pa si nabavila njeno oporo?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Če se prav spominjam, v OBI-ju. Ampak slika malo vara, ni od tal do gor, ker imam spodaj eno piramidasto varianto za nižje plezalke. Smo malo kombinirali, ko bomo menjali les na hiši (ograje), pa ji namenim malo lepšo varianto.
Rada bi jo speljala gor in nato levo/desno - v obliki črke T. Me zanima, ali bo šla tako daleč.
bobolino

Če ti malo dela naložim....bi te prosila za primerjavo.

Port Sunlight, Lady of Shallot in Lady Emma Hamilton (Pat Austin in Summer Song menda nimaš, ne), katera ima najbolj obstojno barvo na soncu? Jih imaš posajene na celodnevnem soncu?

Ponavljajo verjetno vse obilno, kako pa je z njihovo rastjo? Je katera nagnjena k izraščanju tistih dolgih, zablodelih vej?

sprašujem, ker sem tiste bolj rahlo amber barve (Jude the Obscure, pa Sweet Juliet, in podobne), posadila na preveč osončen del parcele in barve hitro zbledijo na krem belo. Saj ne, da jim to vzame vonj in lepoto, a morda bi raje poskusila z bolj močnimi barvami.

vesela bom vsake informacije._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Bobolino,moja Lady Emma Hamilton ima kljub močnemu soncu zelo intenzivno barvo (bom dala sliko na rožnik).Moja raste kompaktno,oblikovalaje lep grmiček. Lady of Shalott nima tako močne barve,je pa precej bolj intenzivna kot pri Jud-u, pa preliva se na oranžno. Je pa pognala eno dolgo vejo- ker je letošnja sadika, težkor ečem,ali je nagnjenak takemu izraščanju. Obe sta izjemni vrtnici. Novalis,oprosti, ker ti skačem po rožniku Very Happy
bobolino

Za vsako izkušnjo je dobro, da se zapiše, se je lažje potem odločati! Very Happy_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori