Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Med srnami in soncem

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ta je pa res posebna, tako nežno, pastelno črtasta. Zelo lepa.
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Lampion, Tantau- popolnoma nepričakovana igra barv. pričakovala sem rumen cvet, rdeče popke. Cvet je prvi dan rumen, nato hitro preide v roza, celo vijolično barvo. Na prvi sliki vidite več faz, od popkov, enodnevnih cvetov in starejšega vijola cveta.

Drugo socvetje:
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Zanimiva!
Sončna

Pred dežjem sem odrezala nekaj cvetkov: Tradescant+ Tranquility.
Nad Tradescant sem navdušena, trenutno je bloom maschine. Zelo prijeten vonj, krasna temna barva. Dokaj neznana austinka, meni pa letos najljubša. Ima bolj majhne cvetke in bi jo dala bolj k floribundam, saj so cveti večinoma v šopkih.

Razočarana sem nad zdravjem Boscobel, ki jo je zelo napadla črna pegavost. Tranquility je zdrava, ima zelo zdrave bleščeče zelene liste (da sem že mislila, da ni taprava), ki niso prav značilni za moje ostale austinke. Cvet je nežno maslene barve, brez močnega vonja.
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Bolj kot gledam vaše rožnike, vse več vrtnic odkrivam, ki bi jih imela tudi jaz. Pri tebi Sončna je to Acropolis. Ah, nekega dne... Crying or Very sad_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Sončna

Bobolino, zate Lady Emma Hamilton. Je tako posebna med Austinkami,ne samo oranžno-bakrena barva cvetov (včasih povleče na rožnato), edina ima tudi posebno barvo listov (zeleno rdeče rjave liste).

Boscobel: tudi ta izstopa s svojo barvo cvetov. V njih se meša rumena,lososova in rožnata barva.Močno in prijetno dišeči cvetovi.

še njeni popki
Sončna

Od zgodovinskih sort me s cvetom in vonjem navdušuje Yolande D`Aragon

Betty Boop kliče k občudovanju:

Wedgwood rose: najbolj divja austinka,veje poganjajo na vse straniin se povešajo pod težo številnih cvetov. Nonstop v cvetju.
Nazadnje urejal/a Sončna 13 Jul 2014 14:02; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Pa dobro, Sončna, a si ti taka srečnica po naravi ali imaš kak skriven recept? Pri tebi je listje vse zdravo Shocked ! Cvetovi pa itak fantastični!
Sončna

He,he Melona.Slikam pod pravim kotom. na začetek poletja mi je šlo kar na jok,ker so bili vsi listi prelunjani Confused Je pa res, da je austinkam pri meni zelo všeč (razen Tranquility, ki je trenutno vsa v pegavosti in sploh ne vem, kaj bi naredila). Po drugi strani, pa ne vem zakaj je pri Tantau-ov Midsummer -ju vse listje nekam rjavkasto. sklepam,da je vzrok v sodri, ki je pri nas večkrat padala in imajo tantau-ove vrtnice bolj usnjate liste in so bile bolj prizadete kot Austinke. Seveda jim pa letos poletje ustreza, ker je toliko dežja.
Sončna

Falstaff- precej oskubljen zaradi napada pegavosti v začetku poletja.Ima pa cvetove za dol past Smile Smile Smile Veliki, polni (zame idealni) in močno diseči. Precej obstojni tudi na soncu ( v primerjavi z Munstead wood,pri kateri so takoj ožgani).

Še bližnji posnetek

Evelyn:prelepi cvetovi

Vem, da letošnje poletje marsikomu ne paše. Ampak sama sem vesela,da sem videla svoje vrtnice v vsej lepoti.Ker takoj,ko temperatura preseže 30 stopinj, jim požge vse cvetove (prej,ko mi je uspelo poslikati cvetove prekrasne Mme Scipion Cochet, so že bili popolnoma uničeni od sonca)
Nazadnje urejal/a Sončna 13 Jul 2014 14:43; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori