Voda

Odgovori
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Ja, ta temna živalca, ki ji (ljubkovalno?) rečejo prašiček, ni žuželka, niti pajek, ampak rakec=). Bolj strokovno so mokrice, v skupini rakov enakonožcev. So največja skupina rakov, ki je poselila tudi kopno in zaradi te svoje preteklosti še vedno rabijo vlažno okolje, zato so pogosto v vlažni zemlji, lubju, ali pa sploh po dežju pod podstavki lončkov, kjer dlje ostane vlažno.
Prehranjujejo se z odmrlimi deli živih bitij, so torej razgrajevalci.

voda, s prilepci mogoče misliš oklopnike oz. hitone? (druga slikca na desni)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

voda je napisal/a:
še enkrat lepo se imejte. pri meni grmi, paradajzi so fučistični , kumare še niso naredile nič, čiliji tako-tako, fažoleti so dobro, krompirja nisem sejala. načeloma je ko bog. voda

Voda, tebe je že tako lepo brat, ko pa iznajdeš take slikovite izraze, kot je gornji, je pa dan tudi ob "fučističnih" paradajzih takoj lepši Laughing Laughing Laughing .
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Se podpišem pod Muho Very Happy_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

pozdravljeni, nič posebej a vseeno nekaj:

celo noč je grmelo in padalo kot iz škafa. sedaj že pada vsak dan in kot je videt vsako noč. od silne vlage in vode se mi je med prsti začela delati plavalna kožica z katero so obdarjene žabe in labradori. no, če izbiram bi prej izbrala labradorja, ker pri prečkanju ceste so manj povoženi kot žabe.

moj črnjo se je kar privadil in mi dovoli, da se ga čisto miceno dotaknem, a ne preveč in to sam vrh brka. še vedno neskončno rada je in pije mleko. ko popije svojo porcijo je ves mačje otroško obeljen z mlekom. potem začenja urejevanje, ki traja tudi po 2o-3omin. opažam, da si manikira ali pedikira tudi nohte.

juglans živ, zate sem nabrala oz. presadila nekaj rastlin v lonec. povej ali si jih želiš, da ne vlečem odvečno prtljago, če jih ne.:

moj začinski hribček, kateri naj bi bil cel dan na soncu, pa se je murvin nad njim tako razrastel, da sonce pride šele popoldne. a takrat pripali:

lpvoda

greeny priljepak ali lupar (pravijo, da je polž). poglej pod špageti ali rižot od priljepaka. Patella caerulec, limpets itd.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Voda, lepo je prebirati tvoje utrinke. Tole mače ti je pa sedlo v srce bolj, kot si hočeš priznati, se mi zdi Wink . Se zelo trudiš zanj, kajne? Tudi s tem, da ga ne vznemirjaš in potrpežljivo čakaš, da se udomači. Lepo.
voda

Melona si kar zadela glede mačeta. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Všeč mi je tvoj Začinski hribček - prikupen, samosvoj, povsem natur.....
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Voda pozdravljena. Se oproščam za moj komunikacijski "mrk". Sem imel toliko nujnih opravkov (gradnja, sanacija starih slabo in neizvedenih del), vrt prerašča plevel, ..... , izgovorov za miljon in pol.

Verjetno si do sedaj rože že pometala preč in me poslala v "tri cvetoče ivanjščice". Če je morebiti še kakšna le ostala, jo z veseljem sprejmem. Rad spoznavam rastline iz malce bolj oddaljene okolice, če pa "diše" po morju še toliko bolj.

Pred časom omenjeno "rmanevje" je zacvetelo. Nedvomno je vratič. Lep je in sem ga vesel. Super je. Nekaj sem ga posadil tudi na grobek Miše.
Divja mažurana tudi lepo cveti. S čmrlji so si na "ti".

Lep dan.
voda

juglans čao, veš, da jaz rastline (stvari) ne odvržem kar tako.
a da sem ti tako rastlino dala, namreč ne spomnim se. pri meni raste divje ta beli rman (če je to rman). dokler se cvet ne razpre je roza barve, potem pa bel.

letos je neviđeno ogromno, ves travnik, ama prav povsod je oskolistni tropotec in gospine trave alias šentjanžovke. pada durhmarš. lpvoda
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Voda, jaz bi to rastlino imenovala kar - korenje Daucus carota). Povohaj list, ki ga prej pomaneš med prsti, dišal bo po korenju. Tista značilna črna reč sredi kobula je značilna zanj. No, res ne vem, da bi mlada socvetja bila roza, ampak, zakaj pa ne, pestrost je odlika živega sveta.
Dodatek: sem preverila v določevalnem ključu, cvetovi so lahko tudi rožnati.
Nazadnje urejal/a metuljc 26 Avg 2014 18:33; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”