Čili 2014

Odgovori
mfranc
Prispevkov: 4689
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Pajo, je to tole? http://www.theproduceguide.com/doitem.php?pnum=358

http://de.wikipedia.org/wiki/Dutch_Red

Naj bi bil zelo "nežen" .

LP_________________mfranc
pajo
Prispevkov: 1807
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

Plamenka je napisal/a:
Zanimivo! Se pravi, da je si delal v razmerju: 2 breskvi, 1 čili? Koliko skovillov približno pa ima ta čili?

Ne ni tako hudo. Ker potem vse meni ostane to pa potem ni fer do ostalih, ki isto marajo marmelade._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Gringo
Prispevkov: 282
Pridružen: Sr Jun 12, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Gringo »

pajo je napisal/a:
Ker sem danes zgodaj zaključil z tekom in ker sem imel na voljo dobre breskve iz Vipave sem se šel malo igrat.
Ratalo pa je tole:
Breskve in Dutch chili

Kar nekaj marmelade sem že skuhal ampak tale pa prekosi vse ukuse do sedaj. Prva liga!


Pajo

lahko še kratek zapis recept oz. postopka?
mfranc
Prispevkov: 4689
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

sqjam je napisal/a:
Se celi plodovi lepo posušijo v senci na prostem al splesnijo?

namreč ideja je, da bi se jih nanizal na vrvico in posušilo. Morda bi bilo pametneje, če bi jih razpolovil?


Če misliš te "debelostenske" bombe, ni šans da bi jih v celinski klimi naravno posušil; še prepolovljene ne.
Pri nas se celi kvečjemu posušijo čilija tipa Cayenne. Habanere sušim na podstrehi, kjer temperatura naraste na 50 °C in to najmanj prepolovljene.
Gre z poletnim obiranjem, jesenske moram ponavadi dosušiti z električnim sušilnikom.

LP_________________mfranc
pajo
Prispevkov: 1807
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

Gringo je napisal/a:
pajo je napisal/a:
Ker sem danes zgodaj zaključil z tekom in ker sem imel na voljo dobre breskve iz Vipave sem se šel malo igrat.
Ratalo pa je tole:
Breskve in Dutch chili

Kar nekaj marmelade sem že skuhal ampak tale pa prekosi vse ukuse do sedaj. Prva liga!


Pajo

lahko še kratek zapis recept oz. postopka?

Nič posebnega. Sladkor, pa tista zadeva, da se vse skupaj malo strdi, limona in to je to. Čili pa kolikor komu paše. Stvar posameznika. Delaš ali samo za sebe ali pa še za koga._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Gringo
Prispevkov: 282
Pridružen: Sr Jun 12, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Gringo »

Delal bi zase.
Moram samo kvalitetno breskev nabaviti.
Kot vidim se tu omenja razmerje 2 breskvi + 1 čili (po moje brez semen).
To bi res poskusil.
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9799
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Jaz sem omenila tako razmerje, ker sem sklepala po sliki.
pajo
Prispevkov: 1807
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

Gringo je napisal/a:
Delal bi zase.
Moram samo kvalitetno breskev nabaviti.
Kot vidim se tu omenja razmerje 2 breskvi + 1 čili (po moje brez semen).
To bi res poskusil.

Ne to sem samo tako slikal. Zakaj semena ven? Ne se hecat. Pusti jih notri. Ali pa kakor tebi paše._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Gringo
Prispevkov: 282
Pridružen: Sr Jun 12, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Gringo »

Imam doma 4 lepe večje breskve in razmišljam koliko čilija bi dal.
Morda 1 habanero, samo da ne bo preveč. Smile
pajo
Prispevkov: 1807
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

Ti samo naredi tako. Če pa ne boš mogel dol spraviti se pa javim za njo. Very Happy_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori