Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2014
Pajo
lahko še kratek zapis recept oz. postopka?
sqjam je napisal/a: |
Se celi plodovi lepo posušijo v senci na prostem al splesnijo? namreč ideja je, da bi se jih nanizal na vrvico in posušilo. Morda bi bilo pametneje, če bi jih razpolovil? |
Če misliš te "debelostenske" bombe, ni šans da bi jih v celinski klimi naravno posušil; še prepolovljene ne.
Pri nas se celi kvečjemu posušijo čilija tipa Cayenne. Habanere sušim na podstrehi, kjer temperatura naraste na 50 °C in to najmanj prepolovljene.
Gre z poletnim obiranjem, jesenske moram ponavadi dosušiti z električnim sušilnikom.
LP_________________mfranc
Nič posebnega. Sladkor, pa tista zadeva, da se vse skupaj malo strdi, limona in to je to. Čili pa kolikor komu paše. Stvar posameznika. Delaš ali samo za sebe ali pa še za koga._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Gringo je napisal/a: |
Delal bi zase. Moram samo kvalitetno breskev nabaviti. Kot vidim se tu omenja razmerje 2 breskvi + 1 čili (po moje brez semen). To bi res poskusil. |
Ne to sem samo tako slikal. Zakaj semena ven? Ne se hecat. Pusti jih notri. Ali pa kakor tebi paše._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.