Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lončki iz papirbetona

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Ti lonci in korito od Melone me "žrejo tristo na uro". Ne vem kako se lotit, ne upam si lotit tega dela, čeprav razmišljam že od srede zime naprej.
Da preidem k bistvu.
Melonin lonec in korito (na sliki sta oba skupaj) sta prečudovita. Videla v ŽIVO.
Ko bom velika bom tudi jaz .......
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

O, hvala, Lepa Kata.

Veš kaj, a se eno soboto zmeniva in si narediva skupaj eno tako uro packanja. Kot v šoli, vsak otrok v svoji klopi Wink . Najina dva pa že kako zaposliva, za žar bi npr. lahko poskrbela Smile .
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Kako bi že v štartu dobila temno sivo barvo? Morda bi uporabila barvo za beton?

počasi se bom spravila k ustvarjanju, me že dlje časa vleče!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ko sva se z Zoybo pogovarjala o teh lončkih, je omenil, da bi lahko niansirali z barvo, npr. Dipi, ali z barvnim peskom. Jaz imam Dipi že od lani doma, poskusila pa še nisem.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Melona, fantastična stvar, hvala za navodila!
Tole bo nov projekt za mojega moža, ko bo končal sušilnico pridelkov
Wink
bobolino

In seveda nas zanima, kaka bo ta sušilnica! Wink_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
bobolino

In seveda nas zanima, kaka bo ta sušilnica! Wink_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

No, jaz sem se tozadevno poigraval pred leti in sem uporabil kar navadni cement in šoto namesto žaganja ali papirja.

Nabetoniral sem manjše posodice za netreske in podobne reči in jih puščam na prostem tudi pozimi. Do sedaj ni videti niti malih posledic zmrzovanja. S časom, ko jih obrastejo lišaji in mah so videti mnogo lepše kot tedaj, ko so bili novi. Za boljši "look" sem jih obdelal z "drat piršno".

Bi rekel, da jim naravna patina pristaja.
bobolino

Juglans, ti si delal hipertufo?

tole sicer ni papirbeton, je hipertufa, a mi je simpatično rimanje:

http://m.youtube.com/watch?v=1TjzpX3cCG8_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

bobolino, bom pokazala slikice, ko bo končana. Mislim, da bom hudo ponosna Embarassed Wink

melona - ali si na dnu pustila kakšne luknje za odcejanje?
Odgovori