Berem tole okoli sušenja čilijev pa sem se odločil, da iz čiste radovednosti naredim en tak, majhen, eksperiment... Nekaj "škartiranih" Vocher bomb čilijev sem očistil in razrezal na kose ter dal v kabinetu sušit na papirnato servieto. Da enostavno v praksi vidim, če se bodo posušili ali zgnili
dober rezultat boš da napravil, če daš pod klimo. No jaz imam na eni polički v katero "udara klima", ker je pač v tej smeri. Bazilika npr. ostane zelena tudi ko se posuši in ne črna. Habanero ostane zlate oranžne barve.
Spiridon, na papirnati brisački sem jaz celo rundo zašuštrala. Mislim si, da brisačka vpija vlago in jo zadržuje in so čiliji spodaj, na površini, ki se je dotikala brisačk, začeli gniti. Najbolje se mi je obneslo na stojalu za perilo, na katerega sem položila gazo, nanjo čilije, čeznje pa spet gazo. Gazo mislim tak material, iz kakršnega so narejene plenice. Vse skupaj je pa stalo na podstrehi.
Brat ima čilije na balkonu v koritih pod napuščem. Letos so se mu pojavile uši ki se jih ne more znebiti. Kak nasvet?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uh si me pa našel. Bi moral pa v rastlinjak pa točno prešteti kateri po vrsti je pa potem pogledati na list od sadenja. _________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.