Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Berem tole okoli sušenja čilijev pa sem se odločil, da iz čiste radovednosti naredim en tak, majhen, eksperiment... Smile
Nekaj "škartiranih" Vocher bomb čilijev sem očistil in razrezal na kose ter dal v kabinetu sušit na papirnato servieto. Da enostavno v praksi vidim, če se bodo posušili ali zgnili Cool

Gringo

Odgovor Napisal/-a Gringo »

Spiridon

dober rezultat boš da napravil, če daš pod klimo.
No jaz imam na eni polički v katero "udara klima", ker je pač v tej smeri.
Bazilika npr. ostane zelena tudi ko se posuši in ne črna.
Habanero ostane zlate oranžne barve.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Spiridon, na papirnati brisački sem jaz celo rundo zašuštrala. Mislim si, da brisačka vpija vlago in jo zadržuje in so čiliji spodaj, na površini, ki se je dotikala brisačk, začeli gniti. Najbolje se mi je obneslo na stojalu za perilo, na katerega sem položila gazo, nanjo čilije, čeznje pa spet gazo. Gazo mislim tak material, iz kakršnega so narejene plenice. Vse skupaj je pa stalo na podstrehi.
Spiridon

@Gringo in @Melona, zahvaljujem se vama za sugestiji! Vsaka izkušnja je dobrodošla Smile
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Brat ima čilije na balkonu v koritih pod napuščem. Letos so se mu pojavile uši ki se jih ne more znebiti. Kak nasvet?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Še eno zanimivo branje. Upam da še ni bilo objavljeno.

GOJENJE OKRASNE PAPRIKE

http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-lj.si/vs_zver_janja.pdf
pajo

Če bi hotel še kaj slikati rabim še kako roko, ki pa je nimam._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Spiridon

pajo je napisal/a:
Brat ima čilije na balkonu v koritih pod napuščem. Letos so se mu pojavile uši ki se jih ne more znebiti. Kak nasvet?

Katerikoli kontaktni insekticid za rastline (Biokill ipd.). Smile

LP
Spiridon

pajo je napisal/a:

Če bi hotel še kaj slikati rabim še kako roko, ki pa je nimam.

Rdeči, podolgovati na fotografiji številka 6 so kateri? Mogoče Serano ali pa Fresno?

LP
pajo

Uh si me pa našel. Bi moral pa v rastlinjak pa točno prešteti kateri po vrsti je pa potem pogledati na list od sadenja. Crying or Very sad_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori