Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Figa, smokva - Ficus carica
Jeee, končno pojedli prvo figo... Ena in edina doslej, torej fantastična, super in brez konkurence Gor jih je še precej, držimo pesti.
Bavarska figa, verjetno Violeta, posajena pred 5 leti, doslej vsako zimo pozebla do korenin. Prekmurje, tipično vsakič pozimi kakšen teden tolče do -20 ali celo čez.
Tale zima je bila za spremembo mila, pa je uspelo.
Bavarska figa, verjetno Violeta, posajena pred 5 leti, doslej vsako zimo pozebla do korenin. Prekmurje, tipično vsakič pozimi kakšen teden tolče do -20 ali celo čez.
Tale zima je bila za spremembo mila, pa je uspelo.
Tudi naše se pridno debelijo, prednjači Tinkova, plodovi proti ostalim trem so res pravi velikani._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
magnolija je napisal/a: |
Tudi naše se pridno debelijo, prednjači Tinkova, plodovi proti ostalim trem so res pravi velikani. |
Pozdrav.
Nisem nek poznavalec FIG, daleč od tega. Me pa vseeno zanima, če ima ta zgoraj imenovana TINKOVA Figa kakšen SINONIM.
Mogoče je to kakšna sorta, ki bi bila zanimiva zame kot začetnika. ???
lp. Vinkoz
Kolikor se spomnim je bila zate zanimiva kot za začetnika na forumu
_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....Nazadnje urejal/a Optimist 24 Jul 2014 08:36; skupaj popravljeno 1 krat
Optimist je napisal/a: | ||
Danes |
Vinko! Nima imena. Ko sem bil pred leti na obisku, je bila figa v polni zrelosti. Plodovi so bili svetli in zelo veliki v primerjavi s tistimi figami, ki sem jih poznal od prej. Ko jo je obrezoval, mi je dal potaknjence in takrat sem oskrbel nekaj članov foruma. Na koncu mi ni nič ostalo, tako, da sem šel naslednje leto po potaknjenec zase. Posadil sem jo v Kopru, Letos pa sem jo prenesel v Šentjernej. Prezimil jo bom na prostem, potem pa bo, kar bo.