Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Hvala, ja se je kljub poznemu sajenju ven kar lepo nabralo. Sem pa danes od 7. ure pa do zdaj pripravljala semena za fermentacijo Confused , kar vzame čas, če si natančen in vse orodje in roke sproti spiraš, da ne pride do mešanja sort.
Je pa pri sortah ena napaka Embarassed , uganete katera? Seveda semena nisem pobrala, ampak je šel paradižnik kot neznanec v solato.

Sin pa je že pripravil album katerega povezavo bom prilepila tu gor, ker ima slike mogo boljše kot jaz na mojem aparatu.

Muha, domači vedo za škropljenje Very Happy , nebodijimtreba pa kar naj malo driskajo Twisted Evil , umrli zagotovo ne bodo, ker je koncentracija kar precej premajhna._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

He, he, sem mislila obvestilo kot zaščito, ki bi odvračala "dvonožne škodljivce". Wink Laughing
borut70

Odgovor Napisal/-a borut70 »

madona mate krasne paradižnike Smile
jaz sem včeraj prvega jedel yellow currant Smile
nekaj pa se rdečijo...bo bo Smile_________________https://www.facebook.com/borut.rojc.3
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Sem mislila, da je Ivčk največki tomato zasvojenec tod okoli, pa vidim, da je MARIJAV tudi Smile Wink
Bravo punce, paradižniki vama vračajo nego in skrb - čudoviti so!
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Meni pa na vrtu raste samo Osu Blue in Paul Roberson, vse ostale sadike so mi polzi pojedli, enako papriko :-(.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Na vrtu mi lepo dela en Wooly Blue Jay. Od vsega začetka je plod na vrhu močno temno vijoličast, spodaj zelen. Pomalem raste - se debeli, barve pa ne spreminja. Kako bom vedela, da je zrel?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Zrel bo, ko se bo zeleni del obarval na rdeče.
Tudi moj se zaenkrat kar dobro drži, čeprav ga je v začetku meseca kljub dlačicam napadla plesen.
Gringo

Odgovor Napisal/-a Gringo »

Ivčk in ostali

koliko je pametno vzeti semena preko fermentacije iz ploda, ki je bil škropljen s Ridomilom kakšna 3-4 dni nazaj zaradi pleseni.
Plod izgleda zelo zdrav, pravzprav so vsi zdravi na sadiki, le sadika utrepela določene posledice pleseni.

Rad bi si pustil semena, če slučajno ne uspem vzeti po tem Ridomil reševanju (ne vem kako bo, pa še dopusti so vmes).
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Plamenka, hvala. Potem pa še nič ne kaže, da bo kmalu.
Tudi moj se dobro drži. Ob napadu plesni je ta od štirih utrpel najmanj škode._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Gringo, škropljenje nima veze s fermentacijo, lahko brez skrbi vzameš semena iz škropljenega plodu. Škropivo ne pride v sama semena, zato brez skrbi..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Odgovori