Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ogulinsko zelje

crtj-admin
Site Admin

Ogulinsko zelje

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
battagelli

Odgovor Napisal/-a battagelli »

Iščem seme,ali informacijo kako priti do Ogulinskega zelja.
Lahko plačam ali pa menjam za semena stročjih fižolov,profi. linije_________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
orlica

Odgovor Napisal/-a orlica »

Batagelli, sem malo pogledala po netu, ampak nisem našla da bi kdo prodajal seme ali sadike ogulinskega zelja. Sem prebrala, da je to doli na Hrvaškem zaščitena avtohtona sorta, ki baje daje izvrstno kvaliteto kislega zelja, tudi zaradi tankih listov.

Sem pa našla na eni strani, da to zelje pri nas nekdo prodaja preko oglasov.
Oglas je še aktiven do 18.2.2014.
Jaz bi poklicala prodajalca. Mogoče bo povedal, kje je on nabavil seme oz sadike za vzgojo.

link: http://www.oglasi.si/oglas_kmetijstvo/pridelki_-_semena_-_gnojila_-_drva/pridelki/zelje-ogulinsko/496767 ( tel: 041/858-457 )

Lp.
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Mogoče se splača povprašati še v tej zadrugi: http://bz-ogulin.hr/o-nama
TwityPity

battagelli, je bilo kaj uspeha pri iskanju semena?

Jaz sem ga dobil, iz zgornjega linka, imam ga tudi nekaj viška, tako da lahko napakiram 10 vrečk po cca. pol žličke semena, vkolikor bi ga kdo želel sejat. Pošljite ZS.

Če ga pa kdo potrebuje večjo količino (0,5dcl za 10eur s poštnino vred), pa kontaktirajte gospoda Marinkota iz Hrvaške na marinko.sabljak@ka.t-com.hr, plačate preko navadne položnice v eurih na njegov trr.
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

TwityPity, če imaš res kaj viška, bi te prosil za malo semena. Če te zanima ti lahko v zameno pošljem seme rdečega brstičnega ohrovta. (semen nimam veliko, bolj tako za probat kaj zraste Smile )

lp_________________Robert
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Če nisem prepozna, bi te prosila tudi jaz._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

TwityPity, ali imaš še kaj semena, prosim?_________________
TwityPity

Vsi ki ste do sedaj poslali ZS ali pa se javili tukaj, ga dobite, jutri gre naprej (7 vrečk).
Sicer pa sproti posodabljam "zalogo" v svoji temi.
Zana

Odgovor Napisal/-a Zana »

TwityPity, lahko še jaz dobim par semen? Ti pošljem znamko vnaprej, glede na to, da sem eno tvojo pošiljko semen že dobila? Ne vem, zgleda da sem takrat zelje spregledala... :(_________________You never know how strong you are until being strong is the only choice you have.
Odgovori