Irenca - menjave 2015

crtj-admin
Site Admin

Irenca - menjave 2015

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

No, moj obljubljeni seznam semen, ki jih imam viška:

Paradižniki:
Dolenjc 2 - klasičen solatni, dobila sem ga od svakove mami iz Dolenjske
Volovsko srce od mame Ane - seme iz ogromnega plodu kupljene sadike, še nepreizkušeno
Gold heart
Mexico
Bloody Butcher
Black Cherry
Orange Oxheart
Kosovo
Arrow zgornjih do tule nimam zelo veliko, spodnjih pa imam res precej Very Happy
Black Sarah
Polarbear
Rab srce
Rab orjak
Old german
Polish linguisa
Super Snow White
Istra
Kimberley
Matina

Paprike:
Lubov dlan
Ajvaruša (od Vode) - skoraj ista kot Lubov dlan
Soroksari - kupljeno seme, veljavnost do: 12/2015 - še dobro kali
Kalifornijsko čudo - kupljeno seme, veljavnost do: 12/2014 - morda bo zdaj še kalilo, čeprav je uradno pretečeno
Kurtovska kapija (seme iz ogromnega kupljenega ploda, še nepreizkušeno) - krasno kali Smile
Rdeča babura (seme iz krasnega kupljenega ploda, še nepreizkušeno)
Paprika Slavka = paradajz paprika - kupljeno seme, veljavnost do: 12/2017
Asti rdeča - kupljeno seme, veljavnost do: 11/2018
Asti rumena - kupljeno seme, veljavnost do: 11/2018

Ostalo:
Feferon sladek rdeč
Čili Škofovska kapa - seme od Vode iz sezone 2012
Jajčevec Violeta di New York - kupljeno seme, veljavnost do: 12/2018
Jajčevec Black beauty - kupljeno seme, veljavnost do: 10/2019
Solata gentilina (ni popolnoma očiščeno seme)
Stoletna čebula

Imam tudi še nekaj malega semen sončnic, tagetesa in ognjiča.

Zaenkrat je to to, če še kaj srečam v moji škatli, pa pripišem Smile
Upam, da bo komu kaj prav prišlo Smile

P.S.: Zelena babura, ki sem jo ponujala, zaenkrat slabo kali, šele ena je pogledala ven. Zato sem jo umaknila s ponudbe Wink [/i]
Nazadnje urejal/a Irenca 04 Feb 2015 21:07; skupaj popravljeno 1 krat
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Irenca, preveri, ampak, najverjetneje zelena babura ne bo kalila, ker seme v zeleni papriki ni zrelo.
Irenca

Ja, komentar popolnoma na mestu, Metuljc Wink
Obrazložitev: V bistvu je paprika že začela vleči na oranžno, ko sem jo kupila. Par dni sem potem še pustila tisti del s semeni pri peclju, da zori na pultu. Preden sem semena dala sušit, sem jih dala v vodo in shranila samo tista, ki so potonila na dno (tako je Ivčk nekje razlagala o tem).
Ja, v bistvu je to oranžna paprika. Takrat sem si zapisala ZELENA zato, da si zapomnim, da je to seme od tiste kupljene, ki je bila zelena. Za interno uporabo je meni zadostovalo. Vem, malce štorasto Rolling Eyes
Bom pa v kratkem vedela, ali je seme kaljivo ali ne, ker sem ga danes posejala. Poročam o kaljivosti Very Happy
Uporabniški avatar
Peter
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

Jaz sem pred leti posejal semena iz kupljenih zelenih paprik in je normalno vzkalilo.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Odvisno od sorte. Vzel sem semena izkupljene mesnate mix paprika, iz rdeče so bila ok, v zeleni pa vs zanič.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Mislim, da je tako, da sorte zelenih paprik ni. To so samo nedozoreli plodovi rdečih, oranžnh,.. paprik (lahko pa, da se motim). Ker so nedozoreli, tudi semena še niso dozorela. Pred leti sem tako shranila semena enih čilijev - jasno ni bilo nič Embarassed .

Me veseli, Irenca, da spet kaj slišim od tebe... Dolgo časa nisem zasledila nobenega tvojega pisanja. No, mogoče sem pa kaj spregledala Wink_________________naredimo svet lepši
Irenca

Po novem imam tudi nekaj viška semena paprik Quadrato d'Asti rdeča in Quadrato d'Asti rumena

ter jajčevca Black beauty.

Se nisem mogla upreti in sem jih danes nabavila Wink Če kdo želi, naj pove Smile

Me pa zanima, če ima kdo kaj semen viška od 'paradajz paprike' oz. Botinske rumene. Žal je nikjer v okoliških trgovinah ne dobim.
Irenca

brbr je napisal/a:
Me veseli, Irenca, da spet kaj slišim od tebe... Dolgo časa nisem zasledila nobenega tvojega pisanja. No, mogoče sem pa kaj spregledala Wink

Saj tudi res dolgo ni bilo glasu od mene. Pestro je bilo v službi, pestro je vedno bolj z malima dvema, pestro je doma - smo proti koncu leta pospešili prenovo stanovanja, se končno preselili štuk nižje - no, selimo še vedno stvari Wink. Itak še postopoma dodelujemo zadnje malenkosti, ki pa vzamejo veliko časa (npr. šivanje zaves, zbijanje polic v shrambi, čiščenje starega domeka...). Kmalu bo bolje s časom Wink
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Irenca, res smo te pogrešali. Se pa veselim s tabo, ker ustvarjati nov dom je ena lepših stvari_________________naredimo svet lepši
Odgovori

Vrni se na “Izmenjava semen in rastlin”