Menjave - pogosta vprašanja in pripombe, obvestila

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Menjave - pogosta vprašanja in pripombe, obvestila

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

POGOSTA VPRAŠANJA GLEDE MENJAVE

Kako ponuditi ? objavimo na forumu. Običajno je menjava dvostranska, izjemoma, če se ponudnik tako odloči, tudi enostranska.

Kaj pa naprej? dogovarjanje naj bi zaradi boljše preglednosti potekalo prvenstveno javno na forumu v ustrezni temi ponudnika. Če ponudniku ustreza, lahko na forum prekopira tudi tisti del zasebnih sporočil, ki se nanaša izključno na menjavo.
Ponudnik se sam odloči, komu in kdaj bo semena poslal. Če je menjava enostranska, lahko zahteva vnaprej tudi kuverto z znamko, še zlasti v primerih, ko iskalci semen na forumu ne sodelujejo ali se prijavijo izključno zaradi želje po semenih ali rastlinah.

Kako označiti? lepo je, če pošiljatelj, poleg oznak, ki so vezane na vrsto/sorto semena, dopiše še svoje forumsko ime.

Koliko semen? vrsti primerno: pri plodovkah je v skrajnem slučaju dovolj tudi eno samo seme ali dva pa tja do 10, pri solatnicah recimo kavna žlička, pri še bolj drobnih semenih pol kavne žličke. Pri zelo redkih in majhni zalogi še manj. Kolikor jih kdo lahko pogreša.

Kako naj vemo, kdaj pričakovati obljubljeno pošiljko in ali jo je prejemnik zares dobil? najbolje, da pošiljatelj obvesti prejemnika, kdaj okvirno naj pošiljko pričakuje, prejemnik pa prejem čimprej potrdi. V izogib nesporazumom. Se zgodi, redko sicer, da se pošiljka kje zatakne, najraje v režah starih nabiralnikov, ali pa poštar dostavi na napačen naslov.

Kaj pa če se zaplete? Kadar pride do suma, da prejemnik svoje obljube o menjavi ni izpolnil, poskusite razjasniti najprej po ZS. Če v razumnem času ne dobite pojasnila, zadevo javno objavite v tej temi.

(sestavila muha)

Galoon, sem ti pisala na ZS, pa nisem dobila odgovora, zato te še tukaj vprašam, če si prejela semena, za katera si me prosila?
Jaz tvojih obljubljenih semen Purple Jalapeno še nisem prejela.
Nazadnje urejal/a Plamenka 14 Feb 2015 11:31; skupaj popravljeno 2 krat
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Plamenka je napisal/a:
Galoon, sem ti pisala na ZS, pa nisem dobila odgovora, zato te še tukaj vprašam, če si prejela semena, za katera si me prosila?
Jaz tvojih obljubljenih semen Purple Jalapeno še nisem prejela.

Plamenka pogledam če še imam na zalogi? Sporoči. Juhu imam sem moral takoj pogledati._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Plamenka

Pajo, hvala za ponudbo. Wink Ti pišem na ZS.
Galoon sem že v soboto poslala nekaj vrečk semen, kot me je prosila, pa ne vem, če jih je dobila. Njenih semen pa tudi ni.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Nič novega pri padalcih Rolling Eyes_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Za take, ki se ne drzijo dogovora o menjavi bi morali odpreti posebno temo. A jo mogoce ze imamo?
Ker to ni fer do tistih, ki se dogovora drzijo.
Ne mislim samo tega uporabnika, ker ne vem kaj se je zgodilo. Da mu ne bi delala krivice.
Tudi na drugih forumih, kjer se kaj menjaju, imajo taka opozorila.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Plamenki sem že poslal. Jih je pa kar nekaj na forumu, ki so me prosili za semena. In jih tudi dobili. Hvala se pa pod mizo valja a ne? Ne bem ne mev od njih. Sedaj samo še osebam na forumu, ki jih poznam pa če je v redu ali ne._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tudi meni se zdi prav, da bi javno objavili, kdo ni izpolnil obljubljene menjave. Da ne gredo na limance še drugi.

Tudi se mi zdi lepo, če se potrdi prejem semena. Da vemo, da se niso morebiti kje izgubila.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Morate pa tudi vedeti, da se kdaj zgodi, da pade skozi kaka obljubljena kuverta, in človek nehote pozabi. Tudi meni se je to že zgodilo, priznam._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Plamenka

Res je, Bobolino, vsakemu se to zgodi. Zato je najbolje tistemu pisati najprej na ZS. Če pa niti na ZS ne odgovori, potem pa najbrž ni nehote pozabil.

In dobro je, da se potrdi prejem semen. Lahko se pošta res izgubi in misliš, da si poslal, oni pa misli, da jih nisi. Wink
Odgovori

Vrni se na “Izmenjava semen in rastlin”