Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Gringo je napisal/a:
Pajo

če se ti bo kdaj dalo bi bilo zelo zaželjeo da recept napišeš za telebane, npr. kot na coolinariki. Smile
to naštevanje je bolj tako... Smile

Saj sem en velik loj. Priznam. Veš to je nekaj podobnega kot me sprašujejo za superge za tečt. Katere naj jim svetujem? Tisto kar meni paše je vprašanje kako bo tebi.
Takole Pol limete stisnjen sok,sladkor in sol nekje velika žlica,velika čebula,strok česna,poper mleti kakor ti paše ,enako velja za rožmarin in baziliko. Za mene ne smeta prevladovati. Kis Rolling Eyes okoli 2 dc.Aha paradižnik saj sem vedel ,da sem nekaj pozabil . Imel sem male rumene. Mislim, da bo to vse.Kuhaš pač odvisno kako gosto želiš. Pa sem res 1 butelj. Čiliji! Kakor tebi paše._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
pajo

Še vprašanje. Tole kar imam v rastlinjaku so že bolj kot ne ... vse samo čiliji ne. Imam občutek, da voda niti slučajno ne pride do koprenin. Sedaj: se lahko zvečer ko se malo shladi čilij zalije kar po vrhu z vodo, ki je že cel dan stala v sodu? Lahko rastline uničim? Od spodaj ne morem ročno nič več zalivati._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Najbrž jih ne boš uničil, saj prenesejo tudi dež.

Kateri pa so tisti čiliji v posodi, iz katerih si naredil omakco? Tako lepe rumene barve ti je uspela. Jaz sem jo letos naredila iz Aurore, ker drugih takrat še nisem imela, pa brez dodatkov, pa je siva. Prvo leto sem dodala čilijem korenje, je bila živo oranžna. Letos nameravam delati omake iz vsake sorte posebej.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

sqjam je napisal/a:
Tkole zgleda današnja bera Jalapeno TAM čilijev

No ja, saj ta mali so prav srčkani Laughing .

LP_________________mfranc
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

sqjam je napisal/a:

Tkole zgleda današnja bera Jalapeno TAM čilijev

Zanimivi tile "češnjevci". Če ni bilo preteklega križanja, gre najbrž za mutacijo. Smile

LP
pajo

Plamenka je napisal/a:
Najbrž jih ne boš uničil, saj prenesejo tudi dež.

Kateri pa so tisti čiliji v posodi, iz katerih si naredil omakco? Tako lepe rumene barve ti je uspela. Jaz sem jo letos naredila iz Aurore, ker drugih takrat še nisem imela, pa brez dodatkov, pa je siva. Prvo leto sem dodala čilijem korenje, je bila živo oranžna. Letos nameravam delati omake iz vsake sorte posebej.

Plamenka fora je barva paradižnika. Very Happy Čiliji pa so bili Jalapeno in Dutch chili hm pa še neki drugi. Ko sem testne zajčke spraševal česa je premalo ali preveč Razz ... Nič! Samo, da za Mild zadevo preveč peče. No potem je napaka a ne?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

No, da ji ne bom samo gledal kako mi rastejo na oknih in zorijo... Vocher bomb na način, kot jih pripravljajo v pokrajinah na jugu Italije: Peperoncini piccanti ripieni

Wink Laughing

LP
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

rocoto red-3tje leto. čez zimo postavljen v prostor, ki ne zmrzuje z relativno malo svetlobe. cca3 mesece nezalit. marca presajen v večji lonec in pognojen s konjskim gnojem. do pre 15-timi dnevi bil na prepišnem burjolikem mestu. marca presajen, sedaj na boljši poziciji, dela cvetove. lpvoda

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Voda, občudujem ta uspeh. Lani sem namreč pogumno navlekla na zaprto teraso šest čilijev. V ta največjih loncih, da sem skoraj dušo spustila. Veš, koliko je še živih? Eden, Bishop's Crown. In prosim, hvaležnost pa taka! Šele prve cvetove nastavlja! Drugi, sejani letos, se počasi barvajo. Torej, iskrene čestitke, jaz bom morala pa še malo v šolo.
pajo

Voda tvoji čiliji delajo v trastlinjaku čudeže!!! Hvala! ole_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori