Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

sušilnik pridelkov in zelišč

crtj-admin
Site Admin

sušilnik pridelkov in zelišč

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Ne vem, če bo tole pravo mesto, en sušilnik sem našla omenjen med recepti, prosim prestavite če nisem pravilno uvrstila.

Torej, ko so se letos pozimi in spomladi začele pri meni množiti sadike in so me takole posmehljivo/pomilovalno spraševali, kam bom z vsem tem, sem vsem tečnobam pogumno odgovarjala - da bom sušila. Samo kje in kako?

Pregledala sem sušilnike na spletu - majhni mi niso bili po volji, veliki in funkcionalni so bili dragi. Najboljša rešitev je bila: naredi sam. Našla sem tole stran, ki ima video prikaz izdelave solarnega sušilnika: http://www.container-gardening-for-food.com/food-dehydrator.html

Mož je najprej samo zmajal z glavo: jaz tega ne morem narediti, potem pa se je lotil izdelave in nastal je tale lepotec - solarni sušilnik:

Zelo sem ponosna na moža srčki !!! in tudi vesela, da bova imela kuhinjsko mizo spet zase Laughing

Danes sva sušilnik preizkusila, temperatura notri je prišla do 40 stopinj, mislim da bo na polno sončne dneve prilezla še višje.
En pladenj balkonskih paradižnikov je na sušenju, družbo mu dela še nekaj rastlinic.

Razmišljava, da narediva nov rastlinjak in bi uporabila takole solarno gretje za zimsko ogrevanje. Idej ogromno, časa tako malo Confused
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Figula, čestitke za nov sušilnik! Zelo mi je všeč, pa še s spodnjimi poličkami sta ga nadgradila palec gor ! Kaj si uporabila za tkanino na poličkah?
figula

hvala Melona. Ja, spodnje poličke so možev dodatek- da bom lahko še tja kaj odložila Smile (me dobro pozna heheh)
Tkanina je tanka aluminijasta mrežica proti komarjem, imam pa še plastično mrežo za fasade, ki jo bom dala pod paradižnike in sadje - povsod tja, kjer bodo pridelki bolj "pocasti".
ivipiči

Odgovor Napisal/-a ivipiči »

Dobrodošla med ustvarjalci idej, stučko in figula.Čestitam lepo izdelano in pohvale vredno.
Tudi sam imam namen narediti nekaj sličnega zato je ta prispevek dobil še večjo vrednost palec gor. Bravo. Seveda mislim kombinirat s starim solar kolektorjem avto hladilnikom in solar ventilatorjem. Samo ohišje pa tu nekje.
Še dobro žena tega videla ni bi že jutri moral začet. Wink L.p.Ivan_________________Veselo na delo !
figula

ivipiči, kar zavihaj rokave! Boš videl, kako bo žena vesela, ti pa ponosen Wink
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

jaz pa kolega sma delala podobega samo da je najin bil na principu žarnice. Obnesel se je bolje kot sma mislila._________________LP seba993
figula

seba993, kako to misliš žarnice? Imaš kakšno slikico?
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Odlična zadeva in izvedba!

Kakšno šipo je dal čez piksne, kje jo je dobil in koliko je prišel kvadratni meter?

A je odprtine na piksnah kaj posebej oblikoval ali je samo izrezal luknjo po celotnem obodu? S katerim orodjem je rezal?

In še to - a sem prav videl, da so stranice narejene kar iz laminata?
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

O hudo fihula!

Vse pohvale tvoji boljši polovici in seveda tebi kot gonilni sili.
Odgovori