Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Plod katere rastline je to?/ PASIONKA

crtj-admin
Site Admin

Plod katere rastline je to?/ PASIONKA

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

mediteranska plezalka. maja cveti, kraj julija in zač. avgusta so plodovi nared za uživanje. kdo ugane dobi rastlino. lpvoda
PS: jaz vržem cel plod v usta z lupino vred.

Nazadnje urejal/a voda 11 Avg 2014 14:36; skupaj popravljeno 1 krat
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Pasionka, njamiii! Rastlino bom pa prepustila komu drugemu, pri meni preverjeno ne uspeva Wink
Jaz lupine sicer ne pojem, posrkam pa semena, ker mi je všeč njihova sluzasta sladkoba. Na morju jih venomer iščem, ker jih imam zelo rada Very Happy_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
voda

Ivčk zadela si, če jo ti nočeš lahko dobi kdo drugi. na celini cveti (videla v bližini MB pri eni oštariji v posaodi) ploda ne naredi saj ne da bi vedela. res je odličnega okusa. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Tudi jaz sem ljubitelj teh rastlin.
Ampak, ker sem iz Ljubljane nimam ravno sreče z njimi. Vse kar mora prezimit notri, je pri meni riziko. Ampak vseeno z veseljem vedno znova kako vejico v zemljo vtaknem.
Tudi če ni plodov, imajo pa prekrasne cvetove. Prav zavidam ti tole džunglo!
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Jaz jo imam,sicer še zdaleč ne tako razkošne,ima tri plodove in upam,da dozorijo.
Lp iz Prekmurja
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

So plodovi vseh pasijonk užitni? Na morju cvetijo vijolično in imajo oranžne plodove. So užitni ali ne?
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Martinka, vse so užitne! Ravno te, ki cvetijo vijolično in imajo oranžne plodove so pri nas najbolj pogoste..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
voda

Tako je užitne so. Kate žal to ni pri meni. je v sosednji vasi kamor grem v trgovino. tudi pri meni ne naredijo plodu, ker so na prepišnem. mogoče bodo z leti. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Moja je v posodi , prostor ji ustreza, lepo se razrašča, cveti že tretji mesec, plodu ni, nastavljenih popkov je še veliko.

_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Odgovori