Je pa Queen Laurie verjetno precej na začetku spodaj, nekaj več kot Jalapeno ima. Čisto v redu za začetnike. Torej če pribiciklaš mimo, jih dobiš za testiranje .
Uh, res je bila vroča roštiljada; tudi precej smrkanja je bilo ... .
Queen Laurie se je zelo dobro obnesla, kot dopolnitev Jalapenom; za nekatere pa že preveč "vroča" .
Mene so malo motili rdeči jalapenoti, dobijo sladkoben okus. So posledica dolgega družinskega vsklajevanja; bili pa so dodani še štirje zeleni, da sem popravil okus .
Hot Wax je čisto uporaben, ni pa na nivoju jalapena.
Naredili smo zanimiv poskus; čilije smo zložili v banco iz alu folije, tako, da je notri ostala vsa mešanica, "sok" čilijev, slanine, sira. Božanska omaka , notri smo namakali tudi sveže spečen focaccia kruh, z veliko domače bazilike. Za angelčke .
Plamenka, ti brezimeni so nekje ranga Jalapeno. Vloženi malo izgubijo na ostrini, a je zame ravno prav, da jih lahko pohrustam malo več. So pa glede na velikost rastline zelo rodni. Najbolj zgodnja rastlina v lončku že dela drugi rod. Na koncu sezone bom probal kakšnega z grede preseliti v lončke. Me zanima ali bo še kaj migal.
mFranc, hvala za ponudbo. Mogoče jo res kaj primaham mimo.
Plamenka, me veseli, da bo Malaguetas zrel in za probo, pa tudi da imamo enake sadike. Kolikor vem je to v Španiji nekako "overall purpose" čili, torej za splošno rabo. Pri meni je bil do sedaj rdeč en sam, kateremu sem vzel semena. Probal ga pa nisem. Sem ga dal sušit, da vidim, če je primeren. Obeta se jih pa kar nekaj. Verjetno zna v toplih krajih zrasti v kar konkreten grm.