Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Bicikel, v spominu sem imel da gredo Aji nekje do 70.000 SCU, tule je nekaj več podatkov http://www.chilipeppermadness.com/aji-chili-pepper.html#.U-pYsePlbSc

Je pa Queen Laurie verjetno precej na začetku spodaj, nekaj več kot Jalapeno ima. Čisto v redu za začetnike. Torej če pribiciklaš mimo, jih dobiš za testiranje Wink .

LP_________________mfranc
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Uh, res je bila vroča roštiljada; tudi precej smrkanja je bilo ... Laughing .

Queen Laurie se je zelo dobro obnesla, kot dopolnitev Jalapenom; za nekatere pa že preveč "vroča" Cool .

Mene so malo motili rdeči jalapenoti, dobijo sladkoben okus. So posledica dolgega družinskega vsklajevanja; bili pa so dodani še štirje zeleni, da sem popravil okus Wink .

Hot Wax je čisto uporaben, ni pa na nivoju jalapena.

Naredili smo zanimiv poskus; čilije smo zložili v banco iz alu folije, tako, da je notri ostala vsa mešanica, "sok" čilijev, slanine, sira.
Božanska omaka Razz , notri smo namakali tudi sveže spečen focaccia kruh, z veliko domače bazilike. Za angelčke Wink .

LP_________________mfranc
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Moram dati eno slikovno kontro Wink

Breizimni Čiliji od Erike, letos prvič na mojem vrtu.
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Kaj pa Pimenta da Neyde, MFranc, kako si zadovoljen z njim ti in ostali degustatorji?

Bicikel, koliko skovilov pa imajo tvoji brezimenski?
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ojoj, Bicikel, tole pa je rodno!

Tisti, ki ste gojili Petra; bi znal biti to?

Bicikel

Plamenka, ti brezimeni so nekje ranga Jalapeno. Vloženi malo izgubijo na ostrini, a je zame ravno prav, da jih lahko pohrustam malo več. So pa glede na velikost rastline zelo rodni. Najbolj zgodnja rastlina v lončku že dela drugi rod. Na koncu sezone bom probal kakšnega z grede preseliti v lončke. Me zanima ali bo še kaj migal.

mFranc, hvala za ponudbo. Mogoče jo res kaj primaham mimo.
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Res so videti zelo rodni. Mimogrede, Malaquetas so že rdeči in jih bom kmalu degustirala. Mislim, da se tvoja sadika ne razlikuje od mojih dveh.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Melona je napisal/a:
Ojoj, Bicikel, tole pa je rodno!

Tisti, ki ste gojili Petra; bi znal biti to?

Vsaj mislim, da je._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Bicikel

Plamenka, me veseli, da bo Malaguetas zrel in za probo, pa tudi da imamo enake sadike. Kolikor vem je to v Španiji nekako "overall purpose" čili, torej za splošno rabo.
Pri meni je bil do sedaj rdeč en sam, kateremu sem vzel semena. Probal ga pa nisem. Sem ga dal sušit, da vidim, če je primeren. Obeta se jih pa kar nekaj. Verjetno zna v toplih krajih zrasti v kar konkreten grm.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Označen je bil kot Piripiri Bo držalo ali je kaj drugega ? Zaradi semen.
_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori