Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Moj habanero je še popolnoma zelen, počakam, da postane rdeč?_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Boljši je ko je rdeč. Počakaj saj še veliko časa pa še tudi nekaj sonca bo še._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Ok, hvala._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

pajo je napisal/a:
pajo je napisal/a:
Macedonian targed in pa ali Anaheim ali pa Florines. Bo treba dobro na list pogledati kaj je kje. Makedonska je od vseh najmanjša dočim druga solidno peče sploh v kombinaciji z paradižnikom.

Ne vem kdo mi je poslal seme tega makekonskega kolega. Zadeva je sledeča: vem kako bi moral žgati ampak bolj sladke paprike pa še ne!Nos se mi je povesil do tal. Če ima kdo za drugo leto seme, ki res peče se priporočam.

Mene pa zanima ta makedonska (Vezena piperka). Bi se dalo dobiti kaj njenega semena? Smile

LP
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Živjo. Sem nov na tem forumu, do sedaj sem vas le redno prebiral. Doma imam nekaj posajenih čilijev različnih sort, nekatere lepo rastejo, nekatere žal nič, oziroma jim plodovi vztrajno odpadajo. Cvetovi se pojavijo, so lepi in beli (izgledajo mi zdravi) in odpadejo, dan ali dva kasneje pa še plod pade dol. V tem primeru govorim o sortah ki jih gojim na balkonu in so v teglcih. Vse sem kalil sam - februar letos. Prosil bi vas za nasvet, kaj lahko storim da plodovi ne bi več odpadali in ali je letos sploh še mogoče pričakovati kaj uspeha in vsaj kak čili?

In morda le še namig za kak preprost recept, kako pripraviti čili omako, ki bi zdržala nekaj mesecev. Na voljo nimam prav veliko materiala, pa vendarle bi rad poizkusil. Do sedaj sem jih le sušil in namakal v olivnem olju, tokrat pa bi rad poizkusil še kaj drugega.

Hvala in lp.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zelenc, za recepti poglej tukaj. Upam, da boš našel kaj zase.

Glede odpadanja cvetov bodo pa upam svoje povedali izkušenjejši gojitelji.
pajo

Spiridon ta zadeva nič ampak dobesedno NIČ ne pečejo. Če ti je taka pri srcu ti pošljem semena. Včasih ko sem jih imel so pekle ko hudič!_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Najlepša hvala za nasvet, nekaj se bo že našlo Smile
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

pajo je napisal/a:
Spiridon ta zadeva nič ampak dobesedno NIČ ne pečejo. Če ti je taka pri srcu ti pošljem semena. Včasih ko sem jih imel so pekle ko hudič!

Hvala @pajo, bom poizkusil pekoče poiskati še kje drugje. Smile

LP
pajo

Ja enako. Saj po videzu so pravi ampak ko ga probaš si pa razočaran. Zato pa je treba biti priden ko začnejo cveteti, da jih pravočasno daš v kopreno, da se ne skrižajo. Tukaj so se več kot očitno._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori