Goji jagode iz Bolgarije
-
Sadika posajena na Gorenjskem raste solidno. Štiri ostale so posajene na Krasu, rastejo kot nore in tudi cvetijo. Žal slik nimam. Spomladi smo nasadili še eno drugo vrsto goji jagod na istih dveh lokacijah in tudi te obilno cvetijo in nastavljajo plodove (samo na Krasu). Moj občutek je, da se bolje obnesejo v toplih krajih kjer je obenem tudi dobra prevetrenost. Bolezni ni!
Lp_________________Robert
Lp_________________Robert
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Eno sem poskusno posadila direktno na travnik, v običajno travniško zemljo, brez dodatnega gnojenja. Pomotoma sem jo še malo ošvrknila s kosilnico. Rezultat: rastlinica, visoka 5 cm, ki se v zadnjem mesecu ni premaknila niti za mm.
Druga je v malo večjem lončku, v dobri vrtni zemlji. Rezutat: košat grmiček višine 25 cm. Nekako sumim, da gojiju klima pri meni ne ustreza, ker že prejšnji ni preveč dobro uspeval.
Druga je v malo večjem lončku, v dobri vrtni zemlji. Rezutat: košat grmiček višine 25 cm. Nekako sumim, da gojiju klima pri meni ne ustreza, ker že prejšnji ni preveč dobro uspeval.
-
Jaz sem moji dve res mini rastlinici posadila v lonec v dobro zemljo in ju nekaj časa ujčkala v rastlinjaku. Sedaj sta pod milim nebom, še vedno vsaka v svojem loncu. Lepo sta se razkošatili, v višino merita kake pol metra, cvetita še ne. Prezimila ju bom v rastlinjaku (hladen, brez ogrevanja) in šele spomladi gresta na stalno mesto v moj mali sadovnjak.Sta pa popolnoma zdravi, medtem ko je tista izpred nekaj let vsa siva . lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
-
Imamo posajeno še eno vrsto goji jagod, in od desetih sadik jih je osem skoraj brez listov. Bomo videli kaj bo spomladi. Pri meni na Gorenjskem je vse še bistveno slabše. Mogoče zato, ker stanujem v gozdu in je letos dosti vlage, medtem ko na Krasu stalno piha. Pa tudi tam letos tarnajo, da je moče preveč. Najbolj se pozna na trti. Še link do druge vrste goji:
http://www.goji-farma.si/_________________Robert
http://www.goji-farma.si/_________________Robert
-
Se še sam oglasim. Jaz se nekaj mečkal s sajenjem in so bile kakšen mesec v prvotnih lončkih. Vidno so pričele slabeti in počasi izgubljati liste, zato sem se zganil, pripravil teren ter jih posadil kot se šika.
Sedaj so prave norice, visoke pol metra do tri četrt, vse tudi že cvetijo s kakšnim cvetkom. Precej je še nastavljenega. Plesni ali kakšnih drugih težav trenutno ni opaziti.
Testno sem vzel še dve sadiki NQ1 sorte. Možakar je dejal, da ta obrodi manj obilno, okus jagod pa bi naj bil boljši. Skratka, ta dva primerka životarita v enakih pogojih kot ostale. Prigovarjam jima naj se borita naprej, ker bi želel poizkusiti tudi te. Ta sorta ima izrazito ozke in daljše liste.
Kako je pri ostalih?
Aye-Aye, si jih že posadila. Če nimaš še stalnega mesta jih začasno posadi kar na vrt, ker jim očitno v posodah ne odgovarja. Opažam tudi sicer, da se njihova rast v večjih posodah počasi ustavi, nadaljujejo pa zelo skromno. ...no saj verjetno si do sedaj že rešila situacijo
Muha, kako pri tebi
Zojba in ostali? Je kaj življenja ali le vegetiranje
Me zanima kako so pri Kraševcih in battageliju.
Sedaj so prave norice, visoke pol metra do tri četrt, vse tudi že cvetijo s kakšnim cvetkom. Precej je še nastavljenega. Plesni ali kakšnih drugih težav trenutno ni opaziti.
Testno sem vzel še dve sadiki NQ1 sorte. Možakar je dejal, da ta obrodi manj obilno, okus jagod pa bi naj bil boljši. Skratka, ta dva primerka životarita v enakih pogojih kot ostale. Prigovarjam jima naj se borita naprej, ker bi želel poizkusiti tudi te. Ta sorta ima izrazito ozke in daljše liste.
Kako je pri ostalih?
Aye-Aye, si jih že posadila. Če nimaš še stalnega mesta jih začasno posadi kar na vrt, ker jim očitno v posodah ne odgovarja. Opažam tudi sicer, da se njihova rast v večjih posodah počasi ustavi, nadaljujejo pa zelo skromno. ...no saj verjetno si do sedaj že rešila situacijo
Muha, kako pri tebi
Zojba in ostali? Je kaj življenja ali le vegetiranje
Me zanima kako so pri Kraševcih in battageliju.
-
Jaz sem jih z dodatkom substrala med zalivanjem,držal v lončkih do 10 avgusta.Prej nisem mogel pripraviti terena za posadit na stalno mesto.Za tačas niiso nevem koliko porasle vendar se že vidi napredek_________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Tista, ki je v 2 litrski posodi, je v "stabilnem stanju" , tista, ki je posajena na prosto, brez gnojil in crkljanja, je še vedno visoka le 3 cm. Kot sem že enkrat prej napisala, je bila pomotoma pokošena in se od tega ni opomogla.
Sedaj iščem mesto še za ono v lončku. Kaj posebej crkljat ju ne mislim. Če hočeta, naj rasteta, če jima ne paše bo pa to moj zadnji poskus z goji jagodo.
Sedaj iščem mesto še za ono v lončku. Kaj posebej crkljat ju ne mislim. Če hočeta, naj rasteta, če jima ne paše bo pa to moj zadnji poskus z goji jagodo.