Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2014
Je že doma . Lani sem zamudil tiste Gorenje pa 40 €, letos so med 50 in 80 €.
Je pa "hec", oboji so si v nulo enaki (razen cene ) in mi je dalo misliti, da se Gorenju pač ne splača delati tega; saj kitajčki naredijo vse za tretjino cene .
LP_________________mfrancNazadnje urejal/a mfranc 19 Avg 2014 20:37; skupaj popravljeno 1 krat
Je pa "hec", oboji so si v nulo enaki (razen cene ) in mi je dalo misliti, da se Gorenju pač ne splača delati tega; saj kitajčki naredijo vse za tretjino cene .
LP_________________mfrancNazadnje urejal/a mfranc 19 Avg 2014 20:37; skupaj popravljeno 1 krat
mfranc je napisal/a: |
Je že doma . Lani sem zamudil tiste Gorenje pa 40 €, letos so med 50 in 80 €. Je pa "hec", oboji so si v nulo isti (razen cene ) in mi je dalo misliti, da se Gorenju pač ne splača delati tega; saj kitajčki naredijo vse za tretjino cene . LP |
Nastavi temperaturo - danes bom probal namesto 55 na 65. Zjutraj ti sporočim._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Gringo, zamujaš - ravno danes smo čili roštilijado ponovili. Postrgali smo še zadnje zrele Jalapeno TAM in Queen Laurie; za dopolnitev so bili zopet Wax.
Škoda, da sedajle čiliji na prostem tako počasi zorijo, ne vem kdaj bo spet kaj "municije" ...
Ni kaj, Jalapeno je še vedno I. liga za na žar, Queen Laurie zelo primeren za dopolnitev in za tiste, ki imajo radi kak skovilček več. Wax pride do izraza, če ni Jalapena .
LP_________________mfranc
Škoda, da sedajle čiliji na prostem tako počasi zorijo, ne vem kdaj bo spet kaj "municije" ...
Ni kaj, Jalapeno je še vedno I. liga za na žar, Queen Laurie zelo primeren za dopolnitev in za tiste, ki imajo radi kak skovilček več. Wax pride do izraza, če ni Jalapena .
LP_________________mfranc
pajo je napisal/a: |
Nastavi temperaturo - danes bom probal namesto 55 na 65. Zjutraj ti sporočim. |
"što si navalio" - vzel sem ga zato, ker je pač v akciji in ker sem bil mečkač pri nakupu sušilnika Gorenje .
Sušiti pa še nimam kaj; bi ga pa že rabil kak teden nazaj, za gobe.
Ga še nisem odprl; je v navodilih kaj konkretnega za sušenje čilija? Na spletu je malo morje za priporočeno temperaturo sušenja. Praviloma pa ostane kvalitetnejši čili pri nižjih temperaturah.
Ravno kar sem prečital "dolgovezno" opisovanje efekta temperature na cel kup parametrov, tudi na barvo posušenega čilija. Na koncu priporočajo, da temperatura naj ne bi bila višja od 60 °C.
Se pa večina sušenja izvaja pri temperaturah od 50 - 70 °C.
Znanec, tehnični profi, ki v svojem poslu uporablja hudo precizne merilne inštrumente, tudi pri sušenju čilija ni mogel iz kože . Nabavil si je sušilec za mučo denarja, in ker zagovarja tezo, da temperatura ne sme iti preko 50 °C, nastavi temperaturo na 49,5 °C .
LP_________________mfranc