Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2014
magnolija je napisal/a: |
Kakšen je recept in obstojnost? Zgleda lepo. |
Omako sem delal po receptu tegale strica:
https://www.youtube.com/watch?v=-Sw2YfbrqKQ
Enostavno in brez nepotrebnega kompliciranja z kakšnimi eksotičnimi dodatki. Če lahko zaupam deklaraciji na embalaži, potem tudi Tomaž Pipp za svojo sladko Habanero omako uporablja iste sestavine...
Obstojnost? Po moje najmanj kakšno leto dni, saj se kuha celo uro, v omaki pa je poleg kisa in soli tudi kar zajetna količina sladkorja. Nimam strahu, da bi se pokvarila.
LP
Pozdravljeni,
sem nov na forumu, sicer ga spremljal že kar nekaj časa in se od vas pridno učim. Letos sem zasadil različne vrste čilijev. Spodaj prilagam slike čilija, katerega vrste/sorte ne poznam, zato bi vas prosil za pomoč.
Hvala! ;)
ps. ni Jalapeno, kot piše na loncu,...v njem je bil lani posajen Jalapeno.
sem nov na forumu, sicer ga spremljal že kar nekaj časa in se od vas pridno učim. Letos sem zasadil različne vrste čilijev. Spodaj prilagam slike čilija, katerega vrste/sorte ne poznam, zato bi vas prosil za pomoč.
Hvala! ;)
ps. ni Jalapeno, kot piše na loncu,...v njem je bil lani posajen Jalapeno.
Zelenc je napisal/a: |
Danes sem poizkusil svoje Jalapene, pa sem bil totalno presenečen - manj kot pol Jalapena me je tako sesulo, da se pred njim skrijejo vsi Cayenni, Apacheji ipd pred njim. Po SHU gre za "nežno" sorto, ampak tale je pa usekal kot da bi jedel Habanera. Do sedaj sem lahko komot ob večerji pojedel npr celega Jalapena (cca 6cm), ampak pri tej sorti sem se pa ustavil še preden ga je pol zmanjkalo.... Sem pa prepričan, da gre dajansko za Jalapena, saj je vizualno točno tak kot naj bi bil - temno rdeč, pa lise so na njem... Res je usekal. Ima kdo podobne izkušnje? |
pri nas pa ravno obratno, imam dve sorti, 'navadne' Jalapene in Jalapeno Craig's Grande, pobrali smo nekaj zelenih plodov, pa nekateri nimajo v sebi popolnoma nič pekočine ? Kot bi hrustal navadne zelene paprike._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Plamenka je napisal/a: |
Potem je najbrž odvisno od zrelosti. |
Hmmm... A gledate kaj ono serijo "MythBusters" na Discovery Channel?
Ker sem radoveden praktik, sem seveda tudi sam moral takoj preizkusiti na spletu večkrat prebrano trditev (ki počasi prehaja že v mit), da so mladi zeleni Jalapeñi po okusu kot navadna paprika in da ne pečejo.
Z vrha rastline sem torej utrgal enega takega majhnega, komaj štiri centimetre dolgega Jalapenčka ter ga celega pojedel (brez peclja seveda).
Moja ugotovitev:
"Mit" s spleta ne drži!
Mali testni drobižek ni pekel čisto nič manj kot oni "tapravi", rdeče zreli in dva robčka sem porabil, preden mi je nehalo teči iz nosu.
LP
Spiridon je napisal/a: |
Danes dopoldan, ko je žena še spala, sem se malo igral s kuhanjem... Sladka Habanero pekoča omaka Testna serija, kakšnih 600 ml hudičevega zvarka... Prijetno sladka, a hinavska omakica. Ravno, ko sem pa začetnem okušanju dobil željo, da bi dal v usta še eno žličko, je sledil krut udarec in kakšnih 15 minut me je potem pošteno žgalo po ustih. Bo treba krepko paziti pri doziranju tega "strupa" |
Prečudovito izgleda zlasti v teh stekleničkah.
Tisto kar me je zmotilo je količina sladkorja, ki gre v tem receptu.
Hvala za link. Poizkusim, ko mi dozorijo, si ti delal točno po receptu? Tudi meni je količina sladkorja malo velika._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
(klik na črno polje)
Lp Magnolija