Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2014
Res lepo zgleda omakca!
no, potem bom morala glede ostrosti raziskovati globje
Malo o tem tu
http://www.reluctantgourmet.com/how-can-you-tell-if-your-jalapeno-pepper-is-going-to-be-hot/
http://www.simplyrecipes.com/recipes/tip_how_to_check_for_the_hotness_of_jalapenos/_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
no, potem bom morala glede ostrosti raziskovati globje
Malo o tem tu
http://www.reluctantgourmet.com/how-can-you-tell-if-your-jalapeno-pepper-is-going-to-be-hot/
http://www.simplyrecipes.com/recipes/tip_how_to_check_for_the_hotness_of_jalapenos/_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
magnolija je napisal/a: |
Hvala za link. Poizkusim, ko mi dozorijo, si ti delal točno po receptu? Tudi meni je količina sladkorja malo velika. |
Delal sem točno tako kot on, le da sem uporabil polovične količine vseh sestavin in rdeče Habanere namesto čokoladnih.
Količina sladkorja se mi ne zdi sporna, saj je itak govora o sladki pikantni omaki pa še pokvariti se ne more, ker sladkor ob enem deluje kot konzervans.
Danes preizkušeno: sladka pikantna omaka se odlično poda h kuhanemu rižu!
LP
Huh, fantje, toliko zapaljive ozimnice .... . Kaj napovedujejo hudo zimo?
Bicikel, malo štrihajo Queen Laurie, če prideš kaj okrog, pa bi te prosil za kak kos tvojih papričic.
Res me zanima okus teh t.i. okrasnih čilijev, in samo na glas razmišljam, zakaj jih več ne sadimo, glede na njihovo izredno rodnost .
Hm, je kak problem z okusom?
Sam moram nekaj narediti z Rocoto Red, za filanje je kar prepasji , verjetno čez vikend naredim omako. Ta, se mi zdi, je kar precej univerzalna.
Ne smem pa pozabiti, čakajo me Hot Wax, za vlaganje. Zraven pridejo, za dvig morale, pravzaprav skovilčkov še Ring of fire.
LP_________________mfranc
Bicikel, malo štrihajo Queen Laurie, če prideš kaj okrog, pa bi te prosil za kak kos tvojih papričic.
Res me zanima okus teh t.i. okrasnih čilijev, in samo na glas razmišljam, zakaj jih več ne sadimo, glede na njihovo izredno rodnost .
Hm, je kak problem z okusom?
Sam moram nekaj narediti z Rocoto Red, za filanje je kar prepasji , verjetno čez vikend naredim omako. Ta, se mi zdi, je kar precej univerzalna.
Ne smem pa pozabiti, čakajo me Hot Wax, za vlaganje. Zraven pridejo, za dvig morale, pravzaprav skovilčkov še Ring of fire.
LP_________________mfranc
Danes je bil "priloga" k malici tale dvojček, no ja, polovička
Habanero Green
Hm, ne spomnim se, ali sem leta nazaj pridelal kak dvojček - lahko niso nič posebnega, anomalija iz 1000 vzrokov, ali pa proizvod nestabilnega križanca .
Še eden visi na grmu.
Tudi tule me čakata siamca
Habanero Chocolate Long
LP_________________mfranc
Habanero Green
Hm, ne spomnim se, ali sem leta nazaj pridelal kak dvojček - lahko niso nič posebnega, anomalija iz 1000 vzrokov, ali pa proizvod nestabilnega križanca .
Še eden visi na grmu.
Tudi tule me čakata siamca
Habanero Chocolate Long
LP_________________mfranc