Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

mfranc je napisal/a:
Danes je bil "priloga" k malici tale dvojček, no ja, polovička Wink

Habanero Green

Hm, ne spomnim se, ali sem leta nazaj pridelal kak dvojček - lahko niso nič posebnega, anomalija iz 1000 vzrokov, ali pa proizvod nestabilnega križanca Rolling Eyes Rolling Eyes .
Še eden visi na grmu.

Tudi tule me čakata siamca

Habanero Chocolate Long

Nimata še barve pri meni. Čokoladni nekaj proba in se sili...
LP
_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

mfranc je napisal/a:
Bicikel, malo štrihajo Queen Laurie, če prideš kaj okrog, pa bi te prosil za kak kos tvojih papričic.
Res me zanima okus teh t.i. okrasnih čilijev, in samo na glas razmišljam, zakaj jih več ne sadimo, glede na njihovo izredno rodnost Rolling Eyes .
Hm, je kak problem z okusom?

Boš dobil ob priliki, če bodo le na vrtu preživeli mojo skoraj dvotedensko odsotnost. Kar se mene tiče ni nič narobe z okusom. Res, da nisem nek hud gurman pri čilijih - okus začutim v prvi desetinki sekunde, kasneje itak samo še peče (če malo karikiram) Rolling Eyes .

Glede rodnosti sem izjemno zadovoljen. 20 komadov sajenih na cca 2x0,5m. Če upoštevamo še letošnje vreme, so odlični. Deležni so bili samo protitočne mreže, nekaj gnoja pri sajenju in začetne zastirke. Dvema sem včeraj popolnoma pobral plodove računajoč, da se bosta zagnala v novo rundo. Potem ju presadim v lončke in podaljšam sezono svežih plodov. No tak je načrt Wink Če sodim po testnem Cvetku (glej objave kakšna dva meseca nazaj), bodo še dali nekaj od sebe. Cvetku v lončku je že zrasel drugi rod.
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Gringo je napisal/a:
Petarda Spiridon! Smile
To so vloženi v kisu bili?

Naslednje leto ta sorte pride na moj seznam, to leto so pavzirale. ;)

Rabiš kakšna semena čilijev, nove sorte?

Ne @Gringo, ti na fotografiji niso bili vloženi v kis. Danes sem jih sveže polnil (pa pojedel med tem že tudi!) Mr. Green
Petarde ja, so kar solidno sekali Mr. Green

Zahvaljujem se vam za velikodušno ponudbo semen, vendar sem za naslednjo sezono že "predimenzioniran". Pripravljena imam semena šestnajst vrst čilijev, na razpolago pa samo sedem okenskih polic na katere lahko postavim devet cvetličnih korit. Moral bom presneto dobro premisliti kako in kaj skombinirati, da ne bo prišlo do križanj. Če bodo vse sorte uspešno vzklile, bom namreč precej na tesno s prostorom.
Na srečo je žena prepričala tasta, da mi bo naslednje leto odstopil eno gredo na svojem vrtu. Ker nameravam od vsake sorte vzgajati najmanj po dve sadiki (letos sem po štiri), jih bo nekaj sigurno šlo na tastov vrt.

LP
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Dober tek Spiridon. To pa je prigrizek, ki zbistri duha. Smile_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Sorta neznana.

Vloženi v kisu. So kr hudički glede na njihovo velikost. Od 2 do 5cm._________________LP seba993
Gringo

Odgovor Napisal/-a Gringo »

Seba

sorta ti je TABASCO.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

@seba993 - na kak način si tole vlagal?
seba993

Kis za vlaganje, soli po okusu in začimbe za kumare po okusu. Dal v kozarc, dodal začimbe prelil z kisom, zaprl in dal v manjšo posodo ki je imela na dnu krpo. Dolil polovico posode vode in dal na štedilnik da zavreje. Pustil da se ohladi in spravil v špajzo._________________LP seba993
seba993

Zanima me kakšen je postopek za pripravo pekoče omake? Ne zanimajo me sestavine ampak postopek kdaj in kako dati kaj v posodo? Uporabil bi paradižnik, papriko, čili, začimbe... Je bolje uporabiti jabolčni kis ali bo dobro tudi z domačim vinskim?_________________LP seba993
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Jaz vse skupaj vržem v lonec in kuham, dokler se čilije ne zmehčajo. Potem jih zmiksam, dodam sol, sladkor, kis...še malo pokuham, pa je.
Odgovori