papa se predstavi
-
-
Prišel domov kar malo razočaran saj, če je po novem kmetistvo samo to kod so pregrešno dragi traktorji pa prikolice, kombajni, obračalniki, vitli in podobni pripomočki potem pač.... poleg še nekaj čebelarjev, vinarjev in kmetov, ki za hobi in svoje potrebe delajo salame... pa raznih kramarjev s ceneno robo in in nategunskimi forami, ki jih prodajajo starim ljudem... eh brez veze. Sem tako na tiho upal, da bi lahko kje srečal kakšen čisto, čisto majhen štanteh od Gartlca in bi lahko kakšno pametno rekli o temle našem malem hobi veselju... mogoče pa se to zgodi v bližnji prihodnosti... Za kakšno leto sem po parih sušnih spet končal z Radgono le vinska klet me še lahko vidi v svojem prečudovitem podzemlju _________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
-
Saj s pisanjem nisem mislil nič slabega to je le pogled skozi moje oči... poleg tega pa se vendar imenuje kmetijsko živilski sejem. Zasaditev je res bila ampak je bilo po obilnem dežu tako usrano, da ni bilo za nikamor... Pa vsak k ima pol ure časa že doma prideluje najbolše konopljine izdelke pa kr neki brez veze... ja pa masažnih stolov, sesalcov in unih k neki v rokah držiš pa te zmerijo je blo za vsakega od vas po en strokovnjak... to si res morte pogledat jutri je še čas, če ne vam bodo drugo leto vsi polži šli na sosedov vrt _________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
papa je napisal/a: |
... to si res morte pogledat jutri je še čas, če ne vam bodo drugo leto vsi polži šli na sosedov vrt |
Dokler ohranimo smisel za humor, marsikaj laže prenesemo, tudi takele naprave, ki služijo v glavnem temu, da vlečejo denar iz naših žepov - če jih seveda kupimo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
Pa je leto naokoli in začele so se priprave na novo sezono. Čiliji si pokukali iz zemlje vse ostalo pa bom posejal danes in gledal skozi okno kako pada sneg. Ker sem človek, ki gre vedno na ziher bom tudi letos potaknil same preverjene sorte, ki so mi v preteklosti lepo in dobro uspevale in pa nekaj novega po priporočilu darovalcev semen.
PARADIŽNIK :
-Novosadski jabučar
-Srbski -klasika-nekakšna stara sorta
-Ananas noir
-Saint Pierre
-Rabsko srce
-Black Sarah
-Chocolate stripes
-Vintage wine
-Orange banana
-Malakhitovaja shkatulka
-Cherokee purple
-Kumato
PAPRIKA :
-Male oranžne
-Ajvaruša
-Grški rog
-Soroksari
-Rdeča babura
-Zelena babura
ČILI
-Bhut jalokija
-Habanero
-Jalapeno
-Penis peter
JAJČEVCI
-Vijolični domači
-Thai green oblons
-Asvad
Tole bodo moje sadike, kot vsako leto pa bom posadil kakšno probno sorto saj se vedno najde še kaj prostora na vrtu predvsem iz radovednosti po čem novem _________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
PARADIŽNIK :
-Novosadski jabučar
-Srbski -klasika-nekakšna stara sorta
-Ananas noir
-Saint Pierre
-Rabsko srce
-Black Sarah
-Chocolate stripes
-Vintage wine
-Orange banana
-Malakhitovaja shkatulka
-Cherokee purple
-Kumato
PAPRIKA :
-Male oranžne
-Ajvaruša
-Grški rog
-Soroksari
-Rdeča babura
-Zelena babura
ČILI
-Bhut jalokija
-Habanero
-Jalapeno
-Penis peter
JAJČEVCI
-Vijolični domači
-Thai green oblons
-Asvad
Tole bodo moje sadike, kot vsako leto pa bom posadil kakšno probno sorto saj se vedno najde še kaj prostora na vrtu predvsem iz radovednosti po čem novem _________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !