Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2014
Včeraj sem spet obirala čilije in naredila 3 različne omakce. Najbolj pekoča je prva, bela, iz White Habanerov. Čisto malo sem jo poskusila, pa me je skoraj zadušilo. Mogoče bo hladna manj pekla. Druga, oranžna, je iz oranžnih Habanerov, tretja pa iz mešanice rdečih plodov Scarlet Lantern, Numex Twilight, Tabasco, Jamaican Red.
Nekaj čilijev sem spet posušila. Poleg Malaquetas in Piripiri se lepo oz. hitro posušita tudi Tabasco in Pimenta da Neyde.
Nekaj čilijev sem spet posušila. Poleg Malaquetas in Piripiri se lepo oz. hitro posušita tudi Tabasco in Pimenta da Neyde.
Plamenka, tudi dobro skrbiš za gretje .
Saj poznaš tisto: za soncem greje najceneje ...
Pimenta si posušila; torej že veš kaj boš z njim? Meni še vedno ni zrastel k srcu, huh, še vedno ne vem kaj bi z njim . Verjetno ga bom tudi sušil.
Smo pa danes vložili eno gajbo Wax-a, za začimbo sem v vsak kozarec dal pest Ring of Fire; tako da ne bo samo kvantiteta .
LP_________________mfranc
Saj poznaš tisto: za soncem greje najceneje ...
Pimenta si posušila; torej že veš kaj boš z njim? Meni še vedno ni zrastel k srcu, huh, še vedno ne vem kaj bi z njim . Verjetno ga bom tudi sušil.
Smo pa danes vložili eno gajbo Wax-a, za začimbo sem v vsak kozarec dal pest Ring of Fire; tako da ne bo samo kvantiteta .
LP_________________mfranc